Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за смяната на преден десен носач

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за смяната на преден десен носач

Колеги колата е Браво 1.6 16v.Значи направих следната грешка реших да си сменя носача сам и вчера ми отидоха 3 часа и още не е готов... проблема е такъв,че първо го набих откъм шарнира и после се опитах да го захвана с болтовете и разбира се като прочетох темата на ogi28b разбрах че съм се мъчил напразно...Питането ми е как сега да го избия от шарнира обратно защото се опитвах и опитвах,но разултат нулев...може би си има накакъв чалъм?Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    Fiat Stilo Abarth 2,4 170hp!

С някъква по голяма отверка взимаш и разтваряш там където e захванат за шенкела (така мисля че се казва).Пръскаш малко с ВД40 ако имаш.Другото което може да направиш е да подпреш с още един крик шенкела и да удряш по носача в областта на шарнира за да излезе. Но това май не е много препоръчително.За слагането.Много е удобно при слагането и свалянето да откачиш кормилният накрайник. Освобождава ти се много място за работа и може да местиш шенкелчето насам натам за да ти е удобно.При слагането на новият шарнир внимавай за вътрешният край на задният тампон да си влвезе правилно на мястото. Има едно малко като стъпало или навесче в единият край, и трябва да се подпъхне леко отдолу. Като се помъчеш и не стане ще разбереш за какво ти говоря.При завиването на болтовете първо се слагат болтовете на предният тампон без да се затягат. След това се слага вътрешният заден болт.При слагането на въшният заден болт, обикновенно не пасва дупката. С по здрава отверка или шангичка се напъва тампона докато се напаснат отворите. Задният тампон има повече свобода за движение от предният и така е по лесно според мен.При слагането на биалетките също използвам малко хидравлично крикче - много е удобно с него - повдигаш си нозача и си завиваш гайката.Откачането на кормилният накрайник пак с крика - подпирам болта на накрайника на крикчето, и с един чук отгоре по шенкела и се откача. Пробвах метода с чукането, но не успявам.Аз така го правя. Ако имаш въпроси или нужда от помощ свиркай, работя наблизо до младост.Другото което ми казаха е че носач се стягал много здраво. Ама аз от много стягане превъртях едната гайка и си отворих повече работа.
    Bravo JTD 105 '98

Коментар

Мисля че те разбрах колега благодаря много за обяснението Ще пробвам веднага щом спре проклетия дъжд

Коментар

Смело колега то така се учи човек .А сега и по форумите винаги има кой да ти даде съвет дано същесвувт още дълги години.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Успяяяяяххх :D смених го най сетне!!!Благодаря ви колеги за съветите и напътствията,без тях нямаше да се справя

Коментар

Working...
          X