Здравейте,като бях на преглед се оказа че задните спирачки ловят много слабо...свалих барабана и феродото си е добро. Предните спирачки са перфектни но задните много зле. На какво се дължи това и как да го отстраня.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задните спирачки за Темпра
Collapse
X
-
Да не би да си с кантар(разпределител) на задните спирачки , и затова когато не е натоварена колата задните спирачки да не ловят. Виж ако имаш кантар си вземи другия път двама трима приятеля по якички за да натежат на задницата и тя да клекне. Или кажи на човека който е там ,че имаш кантар и да пусне други данни на машината.
-
И при мен има подобен проблем на типото. Нови накладки STEINHOF, нови спирачни цилиндърчета, обезвъздушени спирачки и ... файда почти никаква. При мен кантар няма и не виждам изобщо нещо да загатва да го е имало. Аз и едни майстори, с които говорих да коригират проблема, когато имам повече свободно време, нарочихме саморегулиращите се механизми и малкия ръб в края на барабана. За съжаление механизмите струват колкото колата и варианта е да се настройват от време на време ръчно, като се отдалечат накладките от барабана. А барабаните ще ги минавам на струг или направо ще взимам нови. П.П. Като имам напредък ще драсна някой ред.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:И при мен има подобен проблем на типото. Нови накладки STEINHOF, нови спирачни цилиндърчета, обезвъздушени спирачки и ... файда почти никаква. При мен кантар няма и не виждам изобщо нещо да загатва да го е имало. Аз и едни майстори, с които говорих да коригират проблема, когато имам повече свободно време, нарочихме саморегулиращите се механизми и малкия ръб в края на барабана. За съжаление механизмите струват колкото колата и варианта е да се настройват от време на време ръчно, като се отдалечат накладките от барабана. А барабаните ще ги минавам на струг или направо ще взимам нови. П.П. Като имам напредък ще драсна някой ред.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:А за задни дискове мислил ли си :PFiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
Коментар
-
S.W.A.T. написа:Не е задължително да е 16в, моето типо докато беше с 1.4 мотора си имаше 4 диска и АБС, хидравлика етц,Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Днес си взех колата от майсторчетата. Намерили са кантара, за който аз лично съм влизал поне 2 пъти под колата и не съм го намирал. Натегнали са го и сега наистина се усеща, че и задните спирачки изпълняват някаква роля. Но за сметка на това са отслабнали малко предните. Така работят поносимо и колата не забива толкова осезаемо муцуна, при натискане на педала. П.П. Колегата с темпрата - почни от тук, ако още не си решил проблема.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар