Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симптоми при разбит тампон на макферсон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При скъсания тампон разкрачването беше, както си го описали при мен беше от дясно - долната част на гумата по-навън от купето. Това за нарисувания с чертички наклон и по-късите носачи е друга мисълама така съм го написал, че не се разбира много читаво :D. Гайката на амортисьора от същата страна имаше и навика да се разхлабва на 2-3 месеца. Само, че тампоните са ми от другия тип и като цяло нямам идея на твоя тип къде се късат. Бтв. Тампона беше Бирт и от тогава такива тампони веднъж купувах Пирелиуж истинско - към момента още държат и един к-т оригинални 2-ра ръка си напазарих за черни дни.
    AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
    AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

TRENDi написа:
      При скъсания тампон разкрачването беше, както си го описали при мен беше от дясно - долната част на гумата по-навън от купето. Това за нарисувания с чертички наклон и по-късите носачи е друга мисълама така съм го написал, че не се разбира много читаво :D. Гайката на амортисьора от същата страна имаше и навика да се разхлабва на 2-3 месеца. Само, че тампоните са ми от другия тип и като цяло нямам идея на твоя тип къде се късат. Бтв. Тампона беше Бирт и от тогава такива тампони веднъж купувах Пирелиуж истинско - към момента още държат и един к-т оригинални 2-ра ръка си напазарих за черни дни.
      Като се замисля, логично първо предполагам, че се къса гумения тампон, което води от своя страна до разбиване на лагера, който все още не мога да си представя какво точно представлява конкретно в случая като част от тампона на макферсона. Значи горния край на амортисьора влиза в тази тампон /в случая в комплект с лагер/ и се захваща за купето с тези гайки, които се виждат на снимките така ли? Все още не ми е ясна картинката с пружината. Тя стъпва с долния си край на леглото на амортисьора а в горния? Има ли конкретно " легло", в което ляга горния край? Или просто когато се скъса тампона и се разбие лагера се получава луфт, който води до изместване на пружината, която застава под наклон и в случая стърже в коша? Правилно ли съм разбрал устройството и измененията при този тампон на макферсона, амортисьора и пружината? Някой да онагледи със снимки или графика?
      Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Асистирам с картинки:
        Прикачени файлове
        AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
        AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Тампон с лагера.Uploaded with ImageShack.us

Коментар

Еми тампоните ти според мен са осукани и двата. И двата са смачкани на ляво, към шофьорската страна, като че ли е имало удар от пасажерската страна на колата... може би просто има нужда от реглаж на предницата а?
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Картината ми се изясни!Остава да се разглоби в сервиз и да видим какво ще излезе. Ще пиша, когато има развитие по проблема. Благодаря на всички, които писаха в темата и се надявам да не е излишна, и по някакъв начин да е помогнала, и на други колеги да придобият представа за този възел от окачването.
              Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Working...
              X