Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симптоми при разбит тампон на макферсон?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Симптоми при разбит тампон на макферсон?

Искам да разбера какво се случва с колата, когато са разбити тези тампони и дали се сменя цялата част или само лагера/пластмасовата подложка/ ?
    Fiat Marea 2.4 TD

Re: Симптоми при разбит тампон на макферсон?

manot24 написа:
    Искам да разбера какво се случва с колата, когато са разбити тези тампони и дали се сменя цялата част или само лагера/пластмасовата подложка/ ?
    За каква пластмасова подложка става дума?Там почти никога не се разбива.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, първо поясни за каква кола става въпрос!

Коментар

Re: Симптоми при разбит тампон на макферсон?

Tornado написа:
        manot24 написа:
        За каква пластмасова подложка става дума?Там почти никога не се разбива.
        Ами така се изрази един колега mitaka71, за пластмасовата подложка. Аз не съм наясно какви са съставните части на тампона, комплект ли е или са отделни части.
        Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

///// написа:
          Колега, първо поясни за каква кола става въпрос!
          Колата е Фиат Мареа 2.4 ТД
          Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Аз знам, че единствено се смачква тампона, но май не му пречи, или пък ако хрупа горе- съответно лагера нещо не е наред. За твоята кола мисля, че лагера е заедно с тампона и цялото тяло
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
              Аз знам, че единствено се смачква тампона, но май не му пречи, или пък ако хрупа горе- съответно лагера нещо не е наред. За твоята кола мисля, че лагера е заедно с тампона и цялото тяло
              А възможно ли е при проблем с тези тампони пружините да са хлътнали към купето и да закачат в подкалника? В сервиз, когато я вдигнаха на подемник се видя как едната пружина е оставила видима следа от вътрешната страна на подкалника, а от другата страна беше леко забележима същата следа. И възможно ли е при преден страничен удар на колата да има някакво изместване на пружините и разбиване на тампоните?
              Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Днес пробвах с ритмично натискане върху левия калник, както при проверка за амортисьор и се чува скърцане при натиск надолу.
                Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

А погледна ли да не е счупена пружината

Коментар

Добре де, тези от сервиза не я ли погледнаха.... Интересно че и от двете страни опира Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Къде по точно опира, в коша ли? Махни горе капачките на бомбето и виж дали ти е затегнат тампона за купето. Има ли удари колата, да не се е посукала нещо?

Коментар

michev написа:
                      А погледна ли да не е счупена пружината
                      Ами не съм гледал дали е счупена, но мисля, че едва ли колата би вървяла изобщо ако е счупена пружината...
                      Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

PaUnOff написа:
                        Добре де, тези от сервиза не я ли погледнаха.... Интересно че и от двете страни опира Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Къде по точно опира, в коша ли? Махни горе капачките на бомбето и виж дали ти е затегнат тампона за купето. Има ли удари колата, да не се е посукала нещо?
                        Опирала е в коша и от двете страни. От едната страна е повече от другата по-малко. След огледа в сервиза собственика, който ми е познат каза, че най-вероятно лагерите на тампона са се разбили и самата пружина при това положение е хлътнала навътре към коша. Разбрахме се да оставя колата когато реша, за да я разглобят и да видят щото не беше сигурен дали лагерите са отделно от тампона или са заедно. Аз доколкото разбрах тампона е комплект с лагерите. Преди месец смених носачите, едната биалета и един външен маншон. След това видях, че е скъсан и един вътрешен издължен маншон. В това и състояние бях с колата в София и там на паветата хлопаше сериозно. Вчера надвечер махнах капачката от едната страна на бомбето, но не съм проверявал дали са стегнати. Миналата година една мадама ме удари странично по предната броня отляво, понеже питаш, но в по-горното мнения бях писал. Преди смяната на носачите си тропаше в движение и след смяната остана едно изпукване в движение и скърцане при потегляне и навиване на волана.Понеже при прегледа в сервиза всичко по ходовата част е изправно, остана обяснението, че изпукването идва в момента, в който пружината опре в коша.
                        Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Случвало ми се е да карам със скъсан тампон на макферсонапри мен е отделно от лагера и колелото седеше леко разкрачено. Да не са ти сложили от късите носачимакар, че тогава, все си мисля, че щеше да ти направи впечатление, че колелата са ти така ---/, а и така няма да опира май там ? За другата възможност са те питали вече - счупени пружини. От страната на скъсания тампон ми опираше в подкалника, но гуматаи то във предната вътрешна част , но не и пружинатагоре от вътре .
                          AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                          AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Мога да кажа със сигурност че тампона е заедно с лагера....другото от какво е може да каже само този който я вдигне на крик или подемник и разгледа всичко както си трябва. Иначе пружината ако е счупена защо да не може да се движи, не пречи, обаче да не би да е излезнала някак си от леглото и затова и да пука. Виж дали са ти затегнати горе тампоните иии в твоя случай действително може да е и от тях проблема. Отиди на добър майстор и ще я излекуват

Коментар

TRENDi написа:
                              Случвало ми се е да карам със скъсан тампон на макферсонапри мен е отделно от лагера и колелото седеше леко разкрачено. Да не са ти сложили от късите носачимакар, че тогава, все си мисля, че щеше да ти направи впечатление, че колелата са ти така ---/, а и така няма да опира май там ? За другата възможност са те питали вече - счупени пружини. От страната на скъсания тампон ми опираше в подкалника, но гуматаи то във предната вътрешна част , но не и пружинатагоре от вътре .
                              Когато се загледах в гумите ми се стори, че е едната /дясната/ е леко разкрачена, но погледната отпред гумата, долната част е леко навън, не на вътре към купето...И като се замисля логично е при това положение да е по-дълъг, а не по къс носача, за да избутва долния край на гумата навън..., ако изобщо това може да е причина, за разкрачването и ако не се заблуждавам, че е разкрачена...Пружините ги опипах отвсякъде, налягах ги във всички посоки и не усетих луфт в каквато и да е посока. Ето ги тампоните под пластмасовите чашки.
                              Прикачени файлове
                              Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Working...
                              X