Потропва ми здраво отзад и видимо ще се сменят тампони на моста. Четох тук, във форума за такива на цена около 10 лева, на тази цена в моя град намирам само тампони на Birth от Евро 07, от които посмъртно няма да сложа. На цена 16 лева намирам на Corteco, което е по добър вариант. Въпроса ми е предлаганите в форума на коя фирма са и ако някой е слагал, какви са отзивите. Вторият ми въпрос е за марките носачи за отпред. Извода май е, че освен тези на Moog, другите не карат и 10 000км. Някой карал ли е с носачи на Frap, Mapco или NK, и какви са му впечатленията, че за Moog ми обявяват цена над 130 лв. и въпреки че ползвам 30 процентна отстъпка пак ми идва дебело.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко въпроси за окачване на Пунто
Collapse
X
-
ако е от ремонтни комплекти събира колелата / така, личиси като застанеш отзад, наравно.аз от едно потропване което ме подлуди сменях тампони на заден мост, и се оказа горният тампон на десен амортесьор, така че първо на канала със една щанга и проверка на целия заден мост, а не като мен сега имам нови тампони на колата и здрави свалени от нея в гаража!от цялата работа разбрах колко е сериозна една фирма много тачена във форума, като поръчах тампони от една марка, а те пращат от друга и след запитване на лични ме бе отговорено, че от поръчаната марка одавна нямат внос и, че така и така пратените ми тампони не са произведени от фирмата чиято марка носят /Birth !!! /
Коментар
-
За 8-те години, в които се занимавах с авточасти, през ръцете ми мина толкова много лемфьордер, който не е и минавал покрай фабриката на истинския такъв, та честно казано не смея да сложа нищо такова на колата си. Между другото от 2-3 години, всичко за другата ми кола поръчвам директно от Германия с DHL и понякога дори ми идва по-евтино, отколкото оттук, дори с отстъпките, които ползвам :D . Лемфьордер, Феби, Билщайн, Закс са най-ментосваните фирми, заявявам го най-отговорно и от над 20 годишния си опит като монтьор, окачването на Moog е най-доброто за парите си в момента на пазара, а амортесьорите на Монро Рефлекс, е там има и Кони примерно, но са си цифра :D . А иначе истински Лемфьордер, или поне най-близо до него при Даскалов в Русе, но там едва ли ще извадят нещо за Фиат.
Коментар
-
michev написа:За 8-те години, в които се занимавах с авточасти, през ръцете ми мина толкова много лемфьордер, който не е и минавал покрай фабриката на истинския такъв, та честно казано не смея да сложа нищо такова на колата си. Между другото от 2-3 години, всичко за другата ми кола поръчвам директно от Германия с DHL и понякога дори ми идва по-евтино, отколкото оттук, дори с отстъпките, които ползвам :D . Лемфьордер, Феби, Билщайн, Закс са най-ментосваните фирми, заявявам го най-отговорно и от над 20 годишния си опит като монтьор, окачването на Moog е най-доброто за парите си в момента на пазара, а амортесьорите на Монро Рефлекс, е там има и Кони примерно, но са си цифра :D . А иначе истински Лемфьордер, или поне най-близо до него при Даскалов в Русе, но там едва ли ще извадят нещо за Фиат.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
michev написа:За 8-те години, в които се занимавах с авточасти, през ръцете ми мина толкова много лемфьордер, който не е и минавал покрай фабриката на истинския такъв, та честно казано не смея да сложа нищо такова на колата си. Между другото от 2-3 години, всичко за другата ми кола поръчвам директно от Германия с DHL и понякога дори ми идва по-евтино, отколкото оттук, дори с отстъпките, които ползвам :D . Лемфьордер, Феби, Билщайн, Закс са най-ментосваните фирми, заявявам го най-отговорно и от над 20 годишния си опит като монтьор, окачването на Moog е най-доброто за парите си в момента на пазара, а амортесьорите на Монро Рефлекс, е там има и Кони примерно, но са си цифра :D . А иначе истински Лемфьордер, или поне най-близо до него при Даскалов в Русе, но там едва ли ще извадят нещо за Фиат.
Коментар
-
Май никъде не съм писал, че няма истински части от гореупоменатите фирми, просто написах кои са най-ментосваните, и че по магазините рядко се предлагат оригиналите, а относно това, какъв майстор съм ще ме категоризираш когато направя нещо по колата ти, а нямам спомени това да се е случвало, така че ако може малко по-внимателно.
Коментар
-
Отзад са 4 тампона, 2 предни и 2 задни. Смяната им е малко неприятна, но не кой знае колко трудна работа. Каквито и тампони да вземеш, все ще са ментаци. След като си "майстор", не виждам какъв е проблема да грабнеш първите и да ги монтираш. Колкото и калпави да са, ще надживеят колата, повярвай ми. С предните носачи е друга работа. Там, наистина е добре да се довериш на марка. Не се наемам да препоръчвам, обаче, защото, както споменах по горе, вече всичко е пълна измама и май е въпрос на късмет повече, а не на фирма.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар