Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко въпроси за окачване на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко въпроси за окачване на Пунто

Потропва ми здраво отзад и видимо ще се сменят тампони на моста. Четох тук, във форума за такива на цена около 10 лева, на тази цена в моя град намирам само тампони на Birth от Евро 07, от които посмъртно няма да сложа. На цена 16 лева намирам на Corteco, което е по добър вариант. Въпроса ми е предлаганите в форума на коя фирма са и ако някой е слагал, какви са отзивите. Вторият ми въпрос е за марките носачи за отпред. Извода май е, че освен тези на Moog, другите не карат и 10 000км. Някой карал ли е с носачи на Frap, Mapco или NK, и какви са му впечатленията, че за Moog ми обявяват цена над 130 лв. и въпреки че ползвам 30 процентна отстъпка пак ми идва дебело.

Отзад на пунто май се сменя само ремонтен комплект.Целия носач е безмислено
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Говоря за предните носачи

Коментар

Преди 2 год.смених предни носачи на birth сега са на около 40х.км. десния скоро се разстропа не съм гледал дали е тампон или шарнира.Отзад да нее лагер на носач?
        пунто 1,7тд

Коментар

ако е от ремонтни комплекти събира колелата / така, личиси като застанеш отзад, наравно.аз от едно потропване което ме подлуди сменях тампони на заден мост, и се оказа горният тампон на десен амортесьор, така че първо на канала със една щанга и проверка на целия заден мост, а не като мен сега имам нови тампони на колата и здрави свалени от нея в гаража!от цялата работа разбрах колко е сериозна една фирма много тачена във форума, като поръчах тампони от една марка, а те пращат от друга и след запитване на лични ме бе отговорено, че от поръчаната марка одавна нямат внос и, че така и така пратените ми тампони не са произведени от фирмата чиято марка носят /Birth !!! /
          ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Колеги, автомонтьор съм, и знам къде тропа, колелата са прави и определено не са лагерите на носачите, нито амортесьори.

Коментар

Тампоните н задния мост еднакви ли са, че някъде ми споменаха за разлика между предни и задни

Коментар

Различни се оказват, дори вече ги поръчах в Италбулком.

Коментар

За носачи и Фрап не са лоши и са на доста по добра цена.
                  ex. punto elx 1.2i
                  Lancia Libra 1.6

Коментар

За носачи и окачване като цяло мога да препоръчам LEMFORDER.По-скъпи са, но качеството е на най-високо ниво и се изплаща. Вграждат окачване първоначално на много европейски коли и камиони!/освен това мога да предложа и отстъпка за форумисти/

Коментар

За 8-те години, в които се занимавах с авточасти, през ръцете ми мина толкова много лемфьордер, който не е и минавал покрай фабриката на истинския такъв, та честно казано не смея да сложа нищо такова на колата си. Между другото от 2-3 години, всичко за другата ми кола поръчвам директно от Германия с DHL и понякога дори ми идва по-евтино, отколкото оттук, дори с отстъпките, които ползвам :D . Лемфьордер, Феби, Билщайн, Закс са най-ментосваните фирми, заявявам го най-отговорно и от над 20 годишния си опит като монтьор, окачването на Moog е най-доброто за парите си в момента на пазара, а амортесьорите на Монро Рефлекс, е там има и Кони примерно, но са си цифра :D . А иначе истински Лемфьордер, или поне най-близо до него при Даскалов в Русе, но там едва ли ще извадят нещо за Фиат.

Коментар

michev написа:
                        За 8-те години, в които се занимавах с авточасти, през ръцете ми мина толкова много лемфьордер, който не е и минавал покрай фабриката на истинския такъв, та честно казано не смея да сложа нищо такова на колата си. Между другото от 2-3 години, всичко за другата ми кола поръчвам директно от Германия с DHL и понякога дори ми идва по-евтино, отколкото оттук, дори с отстъпките, които ползвам :D . Лемфьордер, Феби, Билщайн, Закс са най-ментосваните фирми, заявявам го най-отговорно и от над 20 годишния си опит като монтьор, окачването на Moog е най-доброто за парите си в момента на пазара, а амортесьорите на Монро Рефлекс, е там има и Кони примерно, но са си цифра :D . А иначе истински Лемфьордер, или поне най-близо до него при Даскалов в Русе, но там едва ли ще извадят нещо за Фиат.
                        Кой MOOG,този с P-то отзад ли ?
                        Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                        I am in love with my cars

Коментар

michev написа:
                          Далеч съм от мисълта да влизам в безсмислени спорове с "майстор" , най-малкто защото 6 години съм работил в D&N и съм продавал "най-ментосваните" SACHS и LEMFORDER, или пък защото съм бил търговец там и по цял ден съм "спорил с телевизори", пък да кажем че са ми минали през ръцете някой и друг носач или шарнир на Лемфьрдер... Личи си колко си работил и какъв майстор си, щом казваш, че LEMFORDER или SACHS не вадят нещо за Фиат, и че поставяш Производители като Лемф, и Закс под общ знаменател с опаковащи марки като Феби. Пояснявам, Феби си има доставчици и не произвеждат артикула а само купуват от производители и слагат в кутията.Освен всичко, с което се излагаш е и това, че не си купувал истински Лемфьордер или Закс за да поставиш на първо място Мууг. В никакъв случай не казвам, че е некачествена марка за окачване, даже напротив, но Лемфьордера се е доказал с годините като една от наистина малкото марки за окачване, което изкарва на нашите пътища.

Коментар

Май никъде не съм писал, че няма истински части от гореупоменатите фирми, просто написах кои са най-ментосваните, и че по магазините рядко се предлагат оригиналите, а относно това, какъв майстор съм ще ме категоризираш когато направя нещо по колата ти, а нямам спомени това да се е случвало, така че ако може малко по-внимателно.

Коментар

Отзад са 4 тампона, 2 предни и 2 задни. Смяната им е малко неприятна, но не кой знае колко трудна работа. Каквито и тампони да вземеш, все ще са ментаци. След като си "майстор", не виждам какъв е проблема да грабнеш първите и да ги монтираш. Колкото и калпави да са, ще надживеят колата, повярвай ми. С предните носачи е друга работа. Там, наистина е добре да се довериш на марка. Не се наемам да препоръчвам, обаче, защото, както споменах по горе, вече всичко е пълна измама и май е въпрос на късмет повече, а не на фирма.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                              X