msotiroff написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Увеличаване на клиренса на Мареа ТД100 до 15,5 см.
Collapse
X
-
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Tornado написа:Не знам какво ще постигнеш толкова като подлагаш между пружината и долното легло.Транспортната лента се реже лезно с остър нож като я огъваш и режеш.Ако има някой да ти полива и по-малко вода е още по лесно.Ако не ти се реже лента подлагай от тези кръглите подложки за Лада.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
msotiroff написа:Tornado написа:Не знам какво ще постигнеш толкова като подлагаш между пружината и долното легло.Транспортната лента се реже лезно с остър нож като я огъваш и режеш.Ако има някой да ти полива и по-малко вода е още по лесно.Ако не ти се реже лента подлагай от тези кръглите подложки за Лада.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Колега Торнадо, така като гледам ще си събиташ макферсона на някой завой с тая транспортна лента точно там където си я сложил. Само трите болта на които остава да се държи отгоре няма да изкарат дълго. На всичко отгоре, при движение по неравности тая гума малко или много подава и ще ти блъска болтовете докато ги скъса. Помисли по това което ти написах. И няма кой да ги предпазва от усукване, защото онези два зъба на ламарината не влизат в отворите на бомбето за да се фиксира, а са забити в гумата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Dido_Lyubenov написа:Колега Торнадо, така като гледам ще си събиташ макферсона на някой завой с тая транспортна лента точно там където си я сложил. Само трите болта на които остава да се държи отгоре няма да изкарат дълго. На всичко отгоре, при движение по неравности тая гума малко или много подава и ще ти блъска болтовете докато ги скъса. Помисли по това което ти написах. И няма кой да ги предпазва от усукване, защото онези два зъба на ламарината не влизат в отворите на бомбето за да се фиксира, а са забити в гумата.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
като се замисля - така си е. гумата ’тръпне’ при вибрации.ако се търси правилно и Безопасно решение - лентата трябва да се замени от ... например алуминиеви/стоманени/ заготовки - изрязани и оформени на фреза. на тях може да се пробие дупка и навие резба наблизо около мястото на щифтовете и така да се добавят 2 опорни точки. Но материал който ’не тръпне’ при вибрации ще бъде много по-безопасен.Колега Торнадо - сигурен съм, че за една година няма да има поражения по болтовете, но за 3 години... или за 5 или 7 години и 200 000 км по нащите ’равни’ пътища? Все пак един автомобил се кара много години и умората и вибрациите през по-дълъг период от време могат да доведат до много неприятни/меко казано/ ситуации ако се скъса тази сглобка.
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Точно тия 3-те болта на тампоните отгоре се късат на ръка без излишно напъване с най-обикновено китайско гаечно ключе. Да се има предвид това като се говори за здравината им.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ами точно де, тея май бяха M6 по спомен и щом само с ключенце се късат какво остава като се правят експерименти с разни подлагания. Според мене те са само да държат тампона да не изпадне ,а щифтовете реално издържат усукванията между тампона и бомбето.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Виж колега, не го казвам с лоши чувства, искам да съм ти полезен. Колко дълги болтове си сложил, не е важно, щом са навити през цялата гайка. Едно е да притиснеш метал в метал и да добавиш още два фиксиращи щифта в тая сглобка, друго е да са разделени двете ламарини от гумена подложка и да загубиш допълнителната опора от щифтовете. В твоя случай болтовете са натоварени и от усукване и резки опъни, които пренебрегваш и точно това ще ти докара големите неприятности. Няма да е веднага, а след 10 - 20 хил. км. очаквай разпад на тези сглобки. Дано не се пребиеш някъде !Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Dido_Lyubenov написа:Виж колега, не го казвам с лоши чувства, искам да съм ти полезен. Колко дълги болтове си сложил, не е важно, щом са навити през цялата гайка. Едно е да притиснеш метал в метал и да добавиш още два фиксиращи щифта в тая сглобка, друго е да са разделени двете ламарини от гумена подложка и да загубиш допълнителната опора от щифтовете. В твоя случай болтовете са натоварени и от усукване и резки опъни, които пренебрегваш и точно това ще ти докара големите неприятности. Няма да е веднага, а след 10 - 20 хил. км. очаквай разпад на тези сглобки. Дано не се пребиеш някъде !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Няма нищо да и стане на колата,точно така се прави.Прочетете колегите от Офроуд форумът как ги дигат колите.Начинът е точно такъв както го е направил колегата TORNADO,предполагам че и той е видял от там.Колега до колкото разбирам си я дигнал само с 2см.,защо не пробва поне 3-4 см.?И да до колкото знам може да се направят и стоманени подложки,вместо от транспортна лента.Които иска да види как се прави може да погледне във форумът,има си и снимки и точно е обяснено как се прави.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
petio4528 написа:Няма нищо да и стане на колата,точно така се прави.Прочетете колегите от Офроуд форумът как ги дигат колите.Начинът е точно такъв както го е направил колегата TORNADO,предполагам че и той е видял от там.Колега до колкото разбирам си я дигнал само с 2см.,защо не пробва поне 3-4 см.?И да до колкото знам може да се направят и стоманени подложки,вместо от транспортна лента.Които иска да види как се прави може да погледне във форумът,има си и снимки и точно е обяснено как се прави.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: Увеличаване на клиренса на Мареа ТД100 до 15,5 см.
Tornado написа:След като три пъти се налага да демонтирам картер заради спукване дойде време и за това подобрение.Заводските данни на Мареа Уикенд сочат клиренс 13 см.,но не знам с уморени пружини дали е така затова се реших да я повдигна.Повдигането става с подложки на предните макферсони с транспортна лента по-избор е дебелината.Аз използвах 25 мм.Отзад повдигнах с подложки от магазин за части на соц.возила които са дебели 24 мм.Смятам ,че повдигането на предницата ще стане и с подложките които поставих на задницата.За цялото удоволствие съм изразходвал около 6 лв. и 1 час работа.Устойчивостта на автомобила не се промени.Геометрията на предницата е в норми както и отзад.Поствам снимките и отговарям на въпроси.Човекът е човек когато е на път.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар