И на мен ми се случи това при некадърен гумаджия Ако е много изядена резбата ще трябва да сваляш главината и да ходиш на стругар!В моя случай не беше чак толкова зле и я прокарах с метчик.Надявам се и при теб да е така.
Колеги ония ден като смених зимните, , гумаджията прецака единия болт на задната гум Сега съм с 3болта , кажете какво да права, резбата е прецакана.
Виж дали не се е прецакала резбата на болта преди това. Вземи метчик със същия размер резба и го прокарай контролно през отвора на повляклата резба. Може да успееш да минеш само по този начин. Преди да навиеш метчика, капни му масълце, за да върви по-леко.
И аз съм бил в тоз сериал.Повлякла резба на главината-метчик съответния размер,малко грес и сега всичко е ок.Затягам обаче само с кръстачката.С пищов никогаш.
И на моята предна главина се беше получило така. Метчика е М12х1,25 mm. Прекарай резбата с него. При мен се оправи, даже сега си стягам пак с гайковерта - няма проблем. На още два други фиата пак по същия начин оправих резбите - и те нямат проблем.
Коментар