Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Офсет джанти на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Офсет джанти на Пунто

Кажете до какъв офсет /ЕТ/ джанта поема пунтото, че имам едни 15-ки 4Х100, но с офсет 25, джантите са 7J. Интересува ме и какъв е диаметъра на централния отвор при стандартната джанта, т.е. диаметъра на главината.

Пунто

тея не стават трябва 98 провери в сайтовете за гуми -джанти
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, не бъди толкова категоричен, въпроса ми е за офсета, а иначе джанти 4х100 с 15-ки съм карал преди повече от 10 години на Лада, която също е 98х100, при това колата се използваше наистина за каране, а не за возене и проблеми не е имало, така че и за това си има начин .

Коментар

Re: Пунто

kluchar написа:
        тея не стават трябва 98 провери в сайтовете за гуми -джанти
        Кажи честно, че точно заради междуболтовото разстояние не стават :D Мноо ми е чудно тогава как аз от години си карам италянките с джанти 4х100

Коментар

Re: Офсет джанти на Пунто

michev написа:
          Кажете до какъв офсет /ЕТ/ джанта поема пунтото, че имам едни 15-ки 4Х100, но с офсет 25, джантите са 7J. Интересува ме и какъв е диаметъра на централния отвор при стандартната джанта, т.е. диаметъра на главината.
          Винаги съм ползвал на пунто джанти с офсет ЕТ35 и с тех нема грижи. С ЕТ25 малко ме притеснява, че ако особено си и свалил колата с окачване, задните гуми да не опират в калниците по дупки и като се натовари колата. Централния отвор за главината е 58,1 мм. :D

Коментар

Благодаря колега, на стандартно окачване е и почти винаги върви с 1 или 2 души и 1 или 2 бебешока, не ми е основен , а само градски автомобил и общо взето не вижда товар. След като с офсет 35 е нямало проблеми, при това положение с 25, което е още 10 мм. навън може би ще стане. Само да не вземе да опира отпред на макферсона, че както писах са 7-ци и съм имал сходен проблем, но с друга марка кола.

Коментар

Мойте едните джанти са 15-ки 7,5J ЕТ35 и не опира в макферсона

Коментар

И аз карам с Опелски джанти 4x100 и няма проблеми а за ЕТ-то колега мисля че ще ти опира защото мойте са с ЕТ38 ... а за такова ЕТ мисля че ще има проблем
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Няма да закача щом няма да я товариш.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

Абе докато не пробвам няма как да разберем, но мисля че би трябвало да стане.

Коментар

Сложих джантите, но отзад си опират при по-сериозна дупка дори и с празна кола, та като информация само - 15 цола, ЕТ25 при широчина 7J не стават без преработка на задните вежди. Заменям тези джанти за 14-ки /имам много нови гуми 14-ки/ с офсет около 35. Имам пусната тема.

Коментар

колеги да разбирам ли че мога да си карам бравото с джанти 4х100 като само им направя втулки да легне джантата на главината,без фланци без нищо
                        Fiat Bravo TD100

Коментар

mito_vr написа:
                          колеги да разбирам ли че мога да си карам бравото с джанти 4х100 като само им направя втулки да легне джантата на главината,без фланци без нищо
                          Абсолютно
                          FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                          Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

лично аз преправих колата на шпилки, не на болтове, а иначе на 100мм няма проблеми и без втулки става

Коментар

michev написа:
                              лично аз преправих колата на шпилки, не на болтове, а иначе на 100мм няма проблеми и без втулки става
                              При тебе става без втулки защото си с шиплки (и все пак не те ли притеснява,че джантата не лежи плътно на централния отвор,а само на шпилките),ако си с болтове много трудно ще центрираш джантата.А как ще затягаш болтовете на джантата,като се има предвид,че е 4х100 не знам
                              FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                              Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Working...
                              X