Забелязах ,че като не е карана повечко време и е студена колата ,волана се върти много лесно. Като покарам 20тина километра и става по - тежък (не много ,но е по тежък)и така докато не изстине хубаво пак. Консултирах се в един сервиз и ми казаха ,че маслото трябва да се смени или слагали няква шайба под пружината на байпасния клапан и така вдигали налягането. Второто не смятам да го правя щото не се знае това вдигане на налягането от де ще избие, но за смяна на маслото съм склонен да пробвам. Само да спомена ,че иначе кормилната уредба си е добре - течове и луфтове няма. Та само да се допитам и до вас дали проблема е от маслото (което сигурно не е сменяно доста отдавна) или е знак ,че нещо тръгва да се разваля?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче за хидравлика на Браво
Collapse
X
-
Re: Въпросче за хидравлика на Браво
bp409 написа:Забелязах ,че като не е карана повечко време и е студена колата ,волана се върти много лесно. Като покарам 20тина километра и става по - тежък (не много ,но е по тежък)и така докато не изстине хубаво пак. Консултирах се в един сервиз и ми казаха ,че маслото трябва да се смени или слагали няква шайба под пружината на байпасния клапан и така вдигали налягането. Второто не смятам да го правя щото не се знае това вдигане на налягането от де ще избие, но за смяна на маслото съм склонен да пробвам. Само да спомена ,че иначе кормилната уредба си е добре - течове и луфтове няма. Та само да се допитам и до вас дали проблема е от маслото (което сигурно не е сменяно доста отдавна) или е знак ,че нещо тръгва да се разваля?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Малко се забавих ама го смених маслото по описания тука в темите метод с вдигане на предницата ,развиване на накрайниците и въртене на волана наляво - надясно. За 30 минути работа. Взе към 700 грама. Старото масло беше тъмничко , но не много. Резултат - никакъв. Все едно си е със старото. Явно си има вече някакво износване в помпата и затова се получава така. Ама няма да издребнявам повече и ще си я карам така - не е болка за умиране . Поне съм спокоен ,че маслото е ново.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар