Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори Фиат Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Амортисьори Фиат Типо

Колеги вчера свалях амортисьорите отпред за да сменям лагерите и сложих тампоните да пробвам докъде ще се свият амортисьорите и ми направи впечетление, че амортисьорите се прибират до долу без особенно усилие Някой ако ги е свивал да каже дали така трябва да са или са ми заминали амортисьорите ? Благодаря на всички предварително
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Новите които сложих на моята кола бяха вързани със стоманен тел и като ги разпуснах се свиваха доста трудно на ръка ... Предполагам , че са изпуснали, но това се разбира много лесно
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Как да ги разбера ? Иначе колата е адски твърда , в завой не помръдва изобщо ... амортисьорите са Monroe ...

Коментар

еми ако се люлее като я натискаш значи са заминали
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
          еми ако се люлее като я натискаш значи са заминали
          Успокои ме SWAT ... Като я натискам не потдава и един сантиметър, а в завоя е трупче Значи няма да се сменят амортисьори

Коментар

съмнителна работа да натискаш читав амортисьор на ръка и то лесно
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Наистина много лесно се свива ... Амортисьорите са Monroe Original Прави ми впечетление, че като извадя пружината амортисьора стои разпънат докрай (самото стебло) и не знам дали трябва да е така ... S.W.A.T. ако знаеш как трябва да е пиши, защото аз все си мисля че без пружината амортисьора трябва да е сгънат ...

Коментар

трябва да е разпънат, но това не е показател, че е напълно изряден
                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Е на мен ми е ясно, че не са ми напълно изрядни амортисьорите Мисълта е дали е изпуснал напълно ... Ама за сега ще карам с тях а на пролет ще ги сменявам с някои спортни

Коментар

Ако амортисьора е маслен при бавен натиск и опън се движи без много голямо усилие. Ако опиташ обаче да приложиш повече сила и по-бързо да се опиташ да го свиеш или разпънеш, тогава втрвърдява и движението става много трудно. Ако е газов и е наред би трябвало да се натиска надолу сравнително лесно, но после сам да се разпъва.
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Монро Оригинал е газово-маслен амортисьор и трябва да стои "изскочил" стержена. Тъй че - нормално е това.

Коментар

///// написа:
                        Монро Оригинал е газово-маслен амортисьор и трябва да стои "изскочил" стержена. Тъй че - нормално е това.
                        Спокоен съм вече Благодаря ти Живко

Коментар

Working...
                        X