Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е да спира по-зле с нови дискове и накладки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално ли е да спира по-зле с нови дискове и накладки?

Нормално ли е като сложа нови дискове и накладки в началото колата да не спира много добре както преди ? Дискове Meteli, накладки Ferodo ? Фиат Мареа 1.9 ТД 100Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Не ги тормози много първите килоометри докато паснат поне.После ще се променят.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

а нормално ли е това?

Коментар

Нормално е, преди 250-300 км смених и аз, първоначално спирането е осезаемо лошо, но става все по-добро. Внимавай и увеличи дистанцията. Вече почти спира както преди, а ми предстои смяна на задните спирачки, маркучи и течност, и очаквам спирането да стане значително по-добро и от преди, а преди наистина беше добро

Коментар

Няма какво да им пасва на нови накладки + дискове. Според мен проблема ти е в накладките - по голямо менте.

Коментар

В една тема Христо беше споменал, че точно за напасването на нови дискове + накладки е нужно повече време.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Нормално е да е по-лошо спирането в началото. Дисковете добре, но накладките Ferodo мен лично ме притесняват. Дано са истински!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

gamma написа:
                В една тема Христо беше споменал, че точно за напасването на нови дискове + накладки е нужно повече време.
                Градски ти този дребен мошеник Христо го имаш за некво божество ли? Или сте роднина нещо,че все той ти е в устата .По принцип накладката се напасва по барабан/диск по-бързо,но ако пазаруваш от Христовите "оригинални"ментета може по-скоро да си паснеш с някой стълб.Колкото е по-мека накладката толкова по-бързо приема контактната повърхност на диск/барабан,но и първите няколко километра вероятността да се опече при спиране с много висока скорост почти до нула е огромна.Опекана/твърда накладка макар и нова вече не изпълнява своите функции,относно дължина на спирачния път.Хубавите накладки са:Ате,Текстар евентуално Ремса или АпЛокхийд.Нито един от изброените видове не се продава от мазния засукан ямболски търговец.Там се продават само най-лошите и некачествени марки като Симер,Трустинг,Феродо от най-ниския клас,което Христо прекупува от Евро07 и ви го продава на вас балъците,които е зарибил пак така с мазни приказки и лични съобщения.Има една марка,която е изтървал незнам как и тя е Пермафюз,но само ако е оригинална и по принцип е за първоначално вграждане.Незнам как и аз се оплетох от нежните му димички и "оригиналните" уж щампи на всичката му стока,че още си ближа раните и не мога да се съвзема финансово.Все пак от спирачките зависи човешки живот и поне аз мисля,че там компромиси твърдо не трябва да има.Ако си търговец на място и щом си оплел сума рибки във въдицата си то поне продавай качествена стока,па макар и на по-височка цена от големите вериги като Ауто+,Аутохит,Автохит,Тех-ко.Но май не е лесно да се конкурираш с големите вериги магазини и да ползваш техните отстъпки нали?
                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Точно на нови дискове и накладки, процедурата по напасването трябва да е изключително бърза - няколко на брой спирания.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Точно на нови дискове и накладки, процедурата по напасването трябва да е изключително бърза - няколко на брой спирания.
                    Да, защото повърхностите са гладки и почти няма нужда от напасване.

Коментар

Разбира се че не е нормално, но вече си ги сложил и както казва колегата спирай по отдалече и сигурно ще се пооправят с времето.И аз мисля че накладките не са качествени/оригинални/.Миналата година -VІм. смених и дисковете/2х48лв/ и барабаните-/2х60лв/- полско пр-во/не си спомням марката а накладките/"Пермафуз"-под 40лв.бяха/.Те са от най меките,доколкото разбирам от колегите.До ден днешен колата спира съвсем плавно и безшумно или кове на място/като натиснеш по рязко/.Успех и безаварийно.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

itan75 написа:
                        Градски ти този дребен мошеник Христо го имаш за некво божество ли? Или сте роднина нещо,че все той ти е в устата
                        Е, ся ще се обиждаме ли? Споделям мнение на някой, който разбира повече от мен До колко е вярно - незнам
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Airfan написа:
                          Колега, повърхността на новия диск е далеч от гладка. По повърхността има доста следи от обработката, които трябва да се изтъркат, и до тогава колата няма как да спира нормално. Да не говорим, че ако не си ги сменяш сам, няма кой да почисти следите от мазните пръсти на монтьора, и това масло също влошава сцеплението, докато изгори.

Коментар

Marinchev написа:
                            а нормално ли е това?
                            Аз бих ги покарал 1-2 км при леко натиснати спирачки, за да паснат по-бързо и да може да се разчита на тях.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

tomny написа:
                              Airfan написа:
                              Колега, повърхността на новия диск е далеч от гладка. По повърхността има доста следи от обработката, които трябва да се изтъркат, и до тогава колата няма как да спира нормално. Да не говорим, че ако не си ги сменяш сам, няма кой да почисти следите от мазните пръсти на монтьора, и това масло също влошава сцеплението, докато изгори.
                              Не съм съгласен колега, това покритие заминава с първите няколко спирания, а мазните отпечатъци стават на прах и падат, докато траят тези няколко спирания.В случая най-вероятно става дума за калпави накладки.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X