Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна лампата на АБС.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна лампата на АБС.

Здравейте,Вчера по време на движение ми светна лампата на АБС-а. След като загасих колата и дадох на контакт не мина self-cheka, и лампата остана да свети. Свалих и четирите датчика и ги почистих добре, след което всичко е ОК. Колата е Мареа 1.8, 1996г. и до колкото видях АБС е Лукас. Питането ми е дали да очквам по сериозен проблем?
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Здравей колега.Аз имам Брава 1.6 16V 96г. имам е от 2 години и постоянно ми свети лампичката, има си спирачна течност, спирачките са Ок, от време на време лампичката гасне за няма и 2-3 км и пак светва,иначе АBS си работи и при светеща лампичка.П.С. Ако някой се досеща от каде може да идва моя проблем да пише :]

Коментар

djounsa написа:
      ...иначе АBS си работи и при светеща лампичка...
      Невъзможно!Лампичката на ABS-а свети, точно за да покаже, че системата НЕ работи
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Re: Светна лампата на АБС.

Kemaloff написа:
        ...Питането ми е дали да очквам по сериозен проблем?
        След, като след почистването на датчиците системата отново работи не би трябвало да следват други проблеми. А по-конкретно дори производителя на модула не може да ти каже от разстояние!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Светна лампата на АБС.

Vladim написа:
          Kemaloff написа:
          ...Питането ми е дали да очквам по сериозен проблем?
          След, като след почистването на датчиците системата отново работи не би трябвало да следват други проблеми. А по-конкретно дори производителя на модула не може да ти каже от разстояние!
          Засега проблеми няма и дано да е така и за напред.При светеща лампа АБС-ът не работеше.
          Chevrolet Aveo

Коментар

gamma написа:
            djounsa написа:
            Невъзможно!Лампичката на ABS-а свети, точно за да покаже, че системата НЕ работи
            добре ще дам пример , зимно време или песакливо като натисна рязко педала той рита обаче лампата си светиП.С. тези датчици каде се намират да ги почистя и аз :]

Коментар

djounsa написа:
              gamma написа:
              djounsa написа:
              добре ще дам пример , зимно време или песакливо като натисна рязко педала той рита обаче лампата си светиП.С. тези датчици каде се намират да ги почистя и аз :]
              Датчиците са на главините отпред и отзад. Сваляш гумите и лесно ше ги познаеш, защото от тях излизат кабели. Хванати са с по един шестограмен болт, развиваш го и след това изваждаш датчика. Изваждането е малко трудно, но ще се справиш.
              Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
                djounsa написа:
                gamma написа:
                djounsa написа:
                Датчиците са на главините отпред и отзад. Сваляш гумите и лесно ше ги познаеш, защото от тях излизат кабели. Хванати са с по един шестограмен болт, развиваш го и след това изваждаш датчика. Изваждането е малко трудно, но ще се справиш.
                благодарим

Коментар

Ослушай се дали мотора на модула не работи постоянно има автомобили с този модул които се запалват точно от това.Има едно реле вътре в модула което залепва и мотора започва да работи постоянно.Реле не можах да намеря същото да го вградя вътре и изведох кабели и сега съм с руско реле извън модула.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    Ослушай се дали мотора на модула не работи постоянно има автомобили с този модул които се запалват точно от това.Има едно реле вътре в модула което залепва и мотора започва да работи постоянно.Реле не можах да намеря същото да го вградя вътре и изведох кабели и сега съм с руско реле извън модула.
                    Кога ще отвориш сервиз, за да дойда и моят ABS да проработи!
                    Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Имам фиат Мареа 1,8 16в лампата на АБС ми свети постоянно от една-две седмици. Разликата при мен е че педала на спирачките ми е твърд и почти не държат. Има ли смисъл да проверявам датчиците или направо да се насоча към АБС-а?

Коментар

И аз имам същия проблем Лампата на АБС-са понякога светва и когато свети АБС-са не работи! Немога да разбера от какво е !свалях датчиците но всичко си е наред явно проблема е другаде ! От АБС-са излиза някаква букса та се питам -неможе ли да се "прочете " през тази букса за грешки и да си каже каква му е болката ? На този модел АБС проблема му е все един и същ релето за управление на мотора.Залепва и върти дкато то реши да изключи.
                        LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Колеги,Вие имате ли датчици за АБС на каретата? Щото аз имам и понеже се беше счупила една гривна и аз нямах абс близо година, смениха карето и магически се върна АБС-а.
                          Brava 1.6 EL, '98
                          182A4

Коментар

и при мене почна да светва след кат махах полуоската и след това ту светва и после угасвадали може да сам прецакал датчика защото едната част си остана на главината а другата на кабелите
                            http://www.vbox7.com/play:a7daafaf
                            http://www.vbox7.com/play:5fd77b61
                            http://www.vbox7.com/play:3e426077

Коментар

vasko_boy написа:
                              и при мене почна да светва след кат махах полуоската и след това ту светва и после угасвадали може да сам прецакал датчика защото едната част си остана на главината а другата на кабелите
                              Олеле това определено е проблем сменяй го.Внимавай с ваденето на тези датчици занапред използвай всякакви гадости за раздвижването им при вадене.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X