Здравейте колеги. Онзи ден след като смених накладките на Пунтото (95г, 75 1.2) се появи сериозен проблем - спирачките ги няма никакви. Педала стана съвсем мек потъва до долу и почти не спира колата. Трябваше да се придвижам с ръчната, която си държеше. Всичко е обезвъдушено (по 2 пъти!), течност си има в съдчето. Търсих теми и описание за подобен проблем - видях няколко за отказала помпа и бавно потъване на педала. И аз имам такова предположение за помпата, но просто не ми е ясно как преди това спирачките си бяха наред, ковяха си с малко ход на педала и изведнъж ще откажат тотално. Съвпадение? Може ли да съм разбутал нещо друго (макар че нямам идея какво). Течове няма от никъде.Ще съм благодраен за някакви идеи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Педала потъва след смяна на накладки Punto Mk1
Collapse
X
-
Има и един друг вариант - със старите накладки помпата е работила без проблем, като не е ползвала целия ход, на който е способна. При смяната с новите се е наложило обезвъздушаване, което е наложило да се използва целият ход на педала, съответно на помпата. Моята по този начин даде фира - след обезвъздушаване без да се сменят накладки. Издържа още някакво време, но трябваше да помпам, за да прави налягане като на баща ми стария москвич. Симптома беше следния - при плавно спиране педала потъваше до долу и нямаше никакви спирачки, при повторно бързо натискане колата спираше, но няма оправия на този проблем - все повече се влошаваше, докато накрая не се смени помпата.Дано съм бил полезен.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар