Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каре и лагер на предната главина едно и също ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каре и лагер на предната главина едно и също ли е?

каре и лагер на предната главина едно и също ли е?Променено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Re: доста тъп въпрос но все пак отговорете

h_mihalev написа:
    каре и лагер на предната главина едно и също ли е?
    Не е.

Коментар

доста тъп въпрос но все пак отговорете

каква е разликата и как да разбера кое от двете е разбито-като хвана гумата и я разклатя странично има малък луфт като я завъртя се чува стържене.става въпрос за предна дясна гума.

Коментар

ако е лагер се чува виене или свирукане при движение,ако е каре се чува тракане в завой,при повече натоварване се чува по отчетливо
        alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
        fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

Лагер.Но не е за домашни условия.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

ами аз моя го смених в домашни условия но с хидравлична преса е много по лесно,абе ако не знаеш какво правиш по-добре помисли малко или повикай някой на помощ,не е толкова сложно
            alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
            fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

Повикай някой,който поне е виждал как става и ще се справите.Трябват елементарни инструменти а ако имате и паралелна стиска-менгеме-още по-лесно става.Успех.
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Аз гледах, докато ми сменят лагера на лявата главина, изобщо не е трудно. А за разиката между каре и лагер - лагерът е това, което стои между главината и шенкела, а карето минава през лагера и се нахлузва на главината.Ето картинка за да е по-ясно - отгоре в бледо сиво е карето, а лагерът е означен с А-3, пунктираната линия показва сглобката.На долната снимка - полуос с каре, гледано от обратния ъгъл спрямо първата снимка.
                Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                  Аз гледах, докато ми сменят лагера на лявата главина, изобщо не е трудно. А за разиката между каре и лагер - лагерът е това, което стои между главината и шенкела, а карето минава през лагера и се нахлузва на главината.Ето картинка за да е по-ясно - отгоре в бледо сиво е карето, а лагерът е означен с А-3, пунктираната линия показва сглобката.На долната снимка - полуос с каре, гледано от обратния ъгъл спрямо първата снимка.
                  Не е трудно ако имаш преса за избиване на стария и набиване на новия лагер. Ако нямаш такава само нерви и вероятност от скъсяване живота на лагера в пъти и повреждане на магнитния елемент за АБС (ако има такъв разбира се).
                  Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Re: доста тъп въпрос но все пак отговорете

благодаря колеги за вашите съвети и особено за графичните изображения на оги

Коментар

Working...
                    X