Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за монтаж на перфориран диск

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за монтаж на перфориран диск

Колеги, каква е посоката на монтаж на перфориран диск? Перфорациите имат наклон, който е различен за двата диска, но никъде не пише ляв и десен. Този на снимката къде да го сложа?И още един въпрос, как се освобождава буталото на спирачния апарат, за да извадя накладката? За задните знам, че се навиват по часовниковата стрелка, при предните същото ли е? Предните дискове имат доста голям ръб, и предполагам, това ще ме затрудни доста. Мерси предварително
    Прикачени файлове

Този по пътя на логиката го определям като ляв, но нека някой който се е срещал с проблема да каже.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

няма да имаш проблеми с връщането ан буталцето и ръба няма да пречи, не е като при задния барабан... не знам при браво точно как е, но по принцип само се натиска навътре, понякога се и навива, но по-рядко- махни маншончето на буталцето и ще видиш. препоръчвам ти да отвиеш пробката за обезвъздушаване и с лост да напъваш буталото, или с дървено трупче и чук.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Буталото се връща много лесно с дърводелска стяга за 1.50 от пазара Вече съм го писал в друга тема преди време.

Коментар

според перфорацията едва ли можем да съдим дали диска е ляв или десен. най голямо значение за монтирането имат перките на диска в каква посока са. ако са прави, тогава не би трябвало да има значение монтажа
          Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

Това са задни дискове, и не са вентилирани. Единствено перфорацията е различна. Извинявам се, че не го уточних още в началото.

Коментар

tomny написа:
              Това са задни дискове, и не са вентилирани. Единствено перфорацията е различна. Извинявам се, че не го уточних още в началото.
              Ако нямаш маркировка за ляв и десен, то посоката на всички дискове е еднаква и няма значение кой къде монтираш, според мен.

Коментар

Здравей колега,като поразгледах картинките из гугъл, излезе, че така трябва да ги монтираш, че дупките, които са в края на диска първо те да минават през апаратите. явно посоката на движение не е толкова от значение, а къде са апаратите - отпред или отзад на диска.http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...1t:429,r:8,s:0
                Brava 1.6 EL, '98
                182A4

Коментар

за каква кола еколега
                  фиат мареа 103 понита
                  спринтер 122 понита
                  пасат с 90 умрели понита

Коментар

Какво разбираш под края на диска? Центъра или периферията? Така или иначе, ги монтирах както са на Мерцедеса на втората снимка. Според мен, това, дали апаратите са отпред или отзад на диска, няма значение. Иначе колата е Фиат Брава, тази от подписа ми.

Коментар

Буталцето го свий с дърводелска стяга,в никъкъв случай не използвай чук и други подобни съветници.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Този диск и на мен ми прилича на ляв! И аз се присединявам към колегите със съвет да върнеш буталцето обратно с дърводелска стяга, или с голям ключ тип гарга, като внимаваш да не нараниш челото на буталото. Както те и посъветва един колега, отвий капачката на съда със спирачна течност. Ако буталото има голям ход назад, бъди готов от съда да прелее течност, подложи един парцал.
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз също подкрепям мнението че диска е ляв.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ляв, ако не гоните ефекта на въртящ се циркулярен трион.

Коментар

Новите дискове е накладки са вече монтирани (отпред и отзад), този от снимката го сложихме от ляво. Същата посока спазихме и при предния. Има малко проблем с единия заден спирачен апарат, задържа и диска грее. Ще го боря тепърва. Иначе с предните нямаше проблеми. Благодаря на всички, които се включиха.

Коментар

Working...
                              X