Много странен проблем наблюдавам при моята Брава.Сутрин при първо потегляне се наблюдава много голямо спирачно усилие на задния мост в сравнение с предния.Това е почти все едно че през първите 500м спирам чрез дърпане на ръчната - задницата кляка и почти винаги се суркат задните гуми.След това всичко е ок. Напълно нормално спиране, нямам никакви оплаквания.Разбирам да беше постоянно. Не разбирам каква е връзката с оправянето след малко каране? Някой имал ли е подобен проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачно усилие на предни и задни спирачки
Collapse
X
-
Като начало опитай преди да тръгнеш да натиснеш няколко пъти спирачката. Идеята е да разберем имали нужда колата да се движи за да се оправи или е достатъчно само да се натисне педала на място. Защото съм имал случаи когато задните колела ръждясват от седенето и първите няколко пъти при спиране скърцат и спират в повече точно както при теб.
Коментар
-
Много добра идея!Тази сутрин напомпих яко спирачката и резултатът е че колата спираше съвсем нормално от самото потрегляне.Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. Дали пък не е от същия този механизъм?Засега не ми пречи, но да очаквам ли влошаване в бъдеще?FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. ?
Коментар
-
sasho_izgrev написа:stanleyhacker написа:Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. ?FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:sasho_izgrev написа:stanleyhacker написа:Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. ?
Коментар
-
днес отстраних точно същия проблем само задно дясно държеше,на прегледа миналия месец излезе с 4 единици по-слаба задна лява от задна дясна,смених накладките,но беше протекло цилиндърчето може и при теб да е протекло и да е омазало нещетаalfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
fiat bravo TD100-печката на брата
Коментар
-
marian2784 написа:днес отстраних точно същия проблем само задно дясно държеше,на прегледа миналия месец излезе с 4 единици по-слаба задна лява от задна дясна,смених накладките,но беше протекло цилиндърчето може и при теб да е протекло и да е омазало нещета
Коментар
-
а при повторното монтиране на барабаните еднакво лесно или тая дето не държи влезе по-лесно.защото има нагласация пробвай да натегнеш малко челюстите,поне на алфата има сигурно и при теб има.раздалечи ги до толкова че да не влиза барабана и после постепенно ги отпускай докато влезе,после след като го сложиш натисни спирачката и почукай леко по барабана пробвайки дали задържа при въртене,ако задържа ги отпусни още малко аз така ги настроих моите.има още какво да се желае от ръчната че има ход 4-5 зъба,а трябва да е 3 до 4 максимум,но като се окарат малко накладките ще е натегна данеби да затяга сега.успехalfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
fiat bravo TD100-печката на брата
Коментар
-
Здравейте колеги,ще използвам темата за да попитам за 1 проблем,на какво се дължи това че задните спирачки ми спират повече от предните все едно спирам на ръчна и друго което забелязвам е това че,ако завъртя пълен ляв или десен и натисна спирачката и после я пусна задницата на колата се вдига и спирачките задържат,също така при дръпната ръчна педала на спирачките ми става по твърд,сменил съм задни накладки заедно с механизмите.Колата е браво тд100 98г и не е с кантар за спирачно усилие.Благодаря ви предварително
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар