Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спирачно усилие на предни и задни спирачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спирачно усилие на предни и задни спирачки

Много странен проблем наблюдавам при моята Брава.Сутрин при първо потегляне се наблюдава много голямо спирачно усилие на задния мост в сравнение с предния.Това е почти все едно че през първите 500м спирам чрез дърпане на ръчната - задницата кляка и почти винаги се суркат задните гуми.След това всичко е ок. Напълно нормално спиране, нямам никакви оплаквания.Разбирам да беше постоянно. Не разбирам каква е връзката с оправянето след малко каране? Някой имал ли е подобен проблем?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

и аз го имам същият проблем до 2-3то натискане на спирачката задните колела държат много повече от предните,чак задницата кляка цялата и след това се оправя от само себе си,мисля си да не би да са заминали спирачните цилиндърчета отзад,друго не ми идва на ум сега

Коментар

Като начало опитай преди да тръгнеш да натиснеш няколко пъти спирачката. Идеята е да разберем имали нужда колата да се движи за да се оправи или е достатъчно само да се натисне педала на място. Защото съм имал случаи когато задните колела ръждясват от седенето и първите няколко пъти при спиране скърцат и спират в повече точно както при теб.

Коментар

Много добра идея!Тази сутрин напомпих яко спирачката и резултатът е че колата спираше съвсем нормално от самото потрегляне.Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. Дали пък не е от същия този механизъм?Засега не ми пречи, но да очаквам ли влошаване в бъдеще?
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT UNO 1.5

Коментар

и при мен след като натисна на няколко пъти спирачката преди тръгване,после няма проблем ама не мога да си обясна това от какво е и все си мисля че след като постои колата и спирачните цилиндърчета задържат за момент и после се оправят

Коментар

stanleyhacker написа:
            Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. ?
            колега имам същия проблем обаче с дясното колело,можеш ли да ми дадеш малко повече информация относно интервенцията с този механизъм, къде е , какво точно се прави ще съм много благодарен

Коментар

sasho_izgrev написа:
              stanleyhacker написа:
              Сега се сещам малко предистория: когато я взех имах проблем с постоянно блокиране на задно ляво колело при спиране.В сервиза ми раздвижиха саморегулиращия механизъм на ръчната.След това се оправи, но остана проблема със сутрешното спиране. ?
              колега имам същия проблем обаче с дясното колело,можеш ли да ми дадеш малко повече информация относно интервенцията с този механизъм, къде е , какво точно се прави ще съм много благодарен
              Ами колега, тъй като се сваля спирачния барабан, оставих на майсторите в сервиза да се мъчат, а аз да наблюдавам отстрани и да се успокоявам какво мъчение съм си спестил Сериозно свалянето на барабан много пъти е сериозен проблем, аз реших че 30лв не си струват нервите...Нататъка се раздвижва въпросния самонастройващ механизъм на ръчната. Понякога вероятно си трябва нов, но май е рядко.Между другото майстора разбра за този механизъм чрез просто дръпване на жилото на всяко от колелетата. Видя че едното е по-опънато и постави диагнозата.
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
                sasho_izgrev написа:
                stanleyhacker написа:
                Ами колега, тъй като се сваля спирачния барабан, оставих на майсторите в сервиза да се мъчат, а аз да наблюдавам отстрани и да се успокоявам какво мъчение съм си спестил Сериозно свалянето на барабан много пъти е сериозен проблем, аз реших че 30лв не си струват нервите...Нататъка се раздвижва въпросния самонастройващ механизъм на ръчната. Понякога вероятно си трябва нов, но май е рядко.Между другото майстора разбра за този механизъм чрез просто дръпване на жилото на всяко от колелетата. Видя че едното е по-опънато и постави диагнозата.
                при мен е точно така само дясното колело ми държи като опъна ръчната

Коментар

Точно.Вероятно е същия проблем. Тъкмо ще видиш и накладките на какво дередже са.
                  FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                  FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                  FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
                    Точно.Вероятно е същия проблем. Тъкмо ще видиш и накладките на какво дередже са.
                    накладките съм ги сменил преди 5000 километра

Коментар

stanleyhacker написа:
                      накладките съм ги сменил преди 5000 километра

Коментар

днес отстраних точно същия проблем само задно дясно държеше,на прегледа миналия месец излезе с 4 единици по-слаба задна лява от задна дясна,смених накладките,но беше протекло цилиндърчето може и при теб да е протекло и да е омазало нещета
                        alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
                        fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

marian2784 написа:
                          днес отстраних точно същия проблем само задно дясно държеше,на прегледа миналия месец излезе с 4 единици по-слаба задна лява от задна дясна,смених накладките,но беше протекло цилиндърчето може и при теб да е протекло и да е омазало нещета
                          отварях барабаните, всичко е наред

Коментар

а при повторното монтиране на барабаните еднакво лесно или тая дето не държи влезе по-лесно.защото има нагласация пробвай да натегнеш малко челюстите,поне на алфата има сигурно и при теб има.раздалечи ги до толкова че да не влиза барабана и после постепенно ги отпускай докато влезе,после след като го сложиш натисни спирачката и почукай леко по барабана пробвайки дали задържа при въртене,ако задържа ги отпусни още малко аз така ги настроих моите.има още какво да се желае от ръчната че има ход 4-5 зъба,а трябва да е 3 до 4 максимум,но като се окарат малко накладките ще е натегна данеби да затяга сега.успех
                            alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
                            fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

Здравейте колеги,ще използвам темата за да попитам за 1 проблем,на какво се дължи това че задните спирачки ми спират повече от предните все едно спирам на ръчна и друго което забелязвам е това че,ако завъртя пълен ляв или десен и натисна спирачката и после я пусна задницата на колата се вдига и спирачките задържат,също така при дръпната ръчна педала на спирачките ми става по твърд,сменил съм задни накладки заедно с механизмите.Колата е браво тд100 98г и не е с кантар за спирачно усилие.Благодаря ви предварително

Коментар

Working...
                              X