Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биене в задницата на Мареа комби

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Биене в задницата на Мареа комби

Преди няколко дни, като тръгвах от място, чух някакво металическо изхлопване откъм лявото задно колело. Не знам дали съвпада по време, но от няколко дни установих някакво биене в задното ляво колело. Още не съм проверявал дали е от изкривена джанта, или от балон на гумата, защото мисля, че може и от това да е след като последно изкривих предната джанта в едни дълбоки копки. Първо вчера, при скорост около 120 километра в час, усетих вибрации и мислех, че са от въпросната предна джанта, която изправяхме, но да не е добре балансирана все пак. Но днес, при каране с ниска скорост в града и при отворен прозорец, откъм задната лява гума се чува едно пльок-пльок-пльок, което ме побърква и се принудих да карам на затворен прозорец и с климатик, та да не се чува. Има ли някаква причина в задния мост, освен изжабена гума или крива джанта, която да причинява този дразнещ ефект? Също така, отвреме-навреме отново ми се счува някакво металическо изхлопване отзад, а и продължава някаква вибрация дори и при ниска скорост.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

кола

провери на подемник какво е може прожина да е счупена или нещо дрго да е износено-счупено а така пляка и гумата като е топло ама от джанта да издава толкова шум едва ли
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Тази вечер ми направи друго впечатление - за около 300 километра, струва ми се видимо, ми се е изяла предната дясна гума. Аз миналата седмица сменях преден десен носач и лява биалетка при Христо в Ямбол, но за носач и биалетка нали не се ходи да се регулира предницата. Но дали може нещо да се е разбутало, защото момчетата в сервиза доста я ръчкаха отпред, докато установят какво е за смяна, а после, в процеса на смяната, на няколко пъти завъртяха кормилото, хващайки колелото за спирачния диск, тоест, с повечко сила. Дали от тези действия не се е разместило нещо по предницата, което по диагонал да оказва влияние назад и да се чува това биене.

Коментар

sugarboy написа:
        Тази вечер ми направи друго впечатление - за около 300 километра, струва ми се видимо, ми се е изяла предната дясна гума. Аз миналата седмица сменях преден десен носач и лява биалетка при Христо в Ямбол, но за носач и биалетка нали не се ходи да се регулира предницата. Но дали може нещо да се е разбутало, защото момчетата в сервиза доста я ръчкаха отпред, докато установят какво е за смяна, а после, в процеса на смяната, на няколко пъти завъртяха кормилото, хващайки колелото за спирачния диск, тоест, с повечко сила. Дали от тези действия не се е разместило нещо по предницата, което по диагонал да оказва влияние назад и да се чува това биене.
        Ще трябва да те разочаровам, но за носач се ходи на стенд, каквото и да ти обясняват. Изпитано на собствен гръб... Никога не са напълно еднакви.

Коментар

Е-е, колко му е в понеделник да осъмна и да направим един реглаж на предницата. Дано да се окаже от това! А и миналата седмица не ми беше направило впечатление това биене, защото тъкмо изчезнаха шумовете в предницата и се кефех на това, но пътувах предимно по трасето Ямбол - Елхово, а там колегите знаят какъв лунен пейзаж е и едва вчера се прибрах по хубави пътища.

Коментар

Провери си и лагерите на задния носач!
            Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
            Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Така-а, днес регулирахме предницата. Оказа се, според думите на майстора, че изместването е минимално, ама то за геометрията на колата дори минимално не е за пренебрегване. В резултат на реглажа тресенето наистина изчезна, пробвах докъм 130 км/ч, но остана, макар и понамаляло гадното шляпане откъм задната гума. Понеже ме мързи в тази жега да я свалям и да видя дали има жаби или крива джанта, оставям това за по-нататък, като се позахлади. Утре ще пътувам до Плевен и ще се види на практика реалното положение на новата возия. Извод - както колегата по-горе е казал, излиза, че дори и минимално, има разместване на предницата при смяна на носач и се налага реглаж.

Коментар

Работата се оказа съвсем проста, но трябваше да се потвърди по трудния начин, след като мързелът надделява :D Както ви казах, днес пътувах до Плевен. Още като тръгвах, с разочарование установих, че вибрациите не бяха изчезнали - явно вчера съм се заблудил, а и очакванията ми след реглажа на предницата за притъпили усещанията ми. Тръгнах днес и на гладък път отново вибрации и подпляскване откъм задната гума. Вече се притесних и по целия път нататък и насам си правех планове къде да ходя и какво да търсим да ремонтираме. През това време сме спирали на няколко пъти и все хвърлях по един поглед на гумата, защото много ме съмняваше. Като се прибрах най-накрая, слизам и гледам, че гумата е тотално спаднала до джанта. Смених я и още веднага като тръгнах, нямаше никакви вибрации и колата си возеше почти безшумно, както преди. А спадналата гума за нищо не става и джантата си имаше доста окривено на едно място. Явно, окривил съм я още с предната, когато минах през онази голяма дупка след Гурково преди месец, но през това време, тъй като карах предимно по лоши пътища, не ми е правило впечатление да вибрира и гумата не спадаше. Та така приключва сагата на този етап, сега трябва да мисля за нови гуми и то не да мисля, ами направо да ги купувам. Правех си сметката да е напролет, но явно е била без кръчмаря.

Коментар

Working...
                X