Преди няколко дни, като тръгвах от място, чух някакво металическо изхлопване откъм лявото задно колело. Не знам дали съвпада по време, но от няколко дни установих някакво биене в задното ляво колело. Още не съм проверявал дали е от изкривена джанта, или от балон на гумата, защото мисля, че може и от това да е след като последно изкривих предната джанта в едни дълбоки копки. Първо вчера, при скорост около 120 километра в час, усетих вибрации и мислех, че са от въпросната предна джанта, която изправяхме, но да не е добре балансирана все пак. Но днес, при каране с ниска скорост в града и при отворен прозорец, откъм задната лява гума се чува едно пльок-пльок-пльок, което ме побърква и се принудих да карам на затворен прозорец и с климатик, та да не се чува. Има ли някаква причина в задния мост, освен изжабена гума или крива джанта, която да причинява този дразнещ ефект? Също така, отвреме-навреме отново ми се счува някакво металическо изхлопване отзад, а и продължава някаква вибрация дори и при ниска скорост.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биене в задницата на Мареа комби
Collapse
X
-
Тази вечер ми направи друго впечатление - за около 300 километра, струва ми се видимо, ми се е изяла предната дясна гума. Аз миналата седмица сменях преден десен носач и лява биалетка при Христо в Ямбол, но за носач и биалетка нали не се ходи да се регулира предницата. Но дали може нещо да се е разбутало, защото момчетата в сервиза доста я ръчкаха отпред, докато установят какво е за смяна, а после, в процеса на смяната, на няколко пъти завъртяха кормилото, хващайки колелото за спирачния диск, тоест, с повечко сила. Дали от тези действия не се е разместило нещо по предницата, което по диагонал да оказва влияние назад и да се чува това биене.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Тази вечер ми направи друго впечатление - за около 300 километра, струва ми се видимо, ми се е изяла предната дясна гума. Аз миналата седмица сменях преден десен носач и лява биалетка при Христо в Ямбол, но за носач и биалетка нали не се ходи да се регулира предницата. Но дали може нещо да се е разбутало, защото момчетата в сервиза доста я ръчкаха отпред, докато установят какво е за смяна, а после, в процеса на смяната, на няколко пъти завъртяха кормилото, хващайки колелото за спирачния диск, тоест, с повечко сила. Дали от тези действия не се е разместило нещо по предницата, което по диагонал да оказва влияние назад и да се чува това биене.
Коментар
-
Е-е, колко му е в понеделник да осъмна и да направим един реглаж на предницата. Дано да се окаже от това! А и миналата седмица не ми беше направило впечатление това биене, защото тъкмо изчезнаха шумовете в предницата и се кефех на това, но пътувах предимно по трасето Ямбол - Елхово, а там колегите знаят какъв лунен пейзаж е и едва вчера се прибрах по хубави пътища.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Така-а, днес регулирахме предницата. Оказа се, според думите на майстора, че изместването е минимално, ама то за геометрията на колата дори минимално не е за пренебрегване. В резултат на реглажа тресенето наистина изчезна, пробвах докъм 130 км/ч, но остана, макар и понамаляло гадното шляпане откъм задната гума. Понеже ме мързи в тази жега да я свалям и да видя дали има жаби или крива джанта, оставям това за по-нататък, като се позахлади. Утре ще пътувам до Плевен и ще се види на практика реалното положение на новата возия. Извод - както колегата по-горе е казал, излиза, че дори и минимално, има разместване на предницата при смяна на носач и се налага реглаж.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Работата се оказа съвсем проста, но трябваше да се потвърди по трудния начин, след като мързелът надделява :D Както ви казах, днес пътувах до Плевен. Още като тръгвах, с разочарование установих, че вибрациите не бяха изчезнали - явно вчера съм се заблудил, а и очакванията ми след реглажа на предницата за притъпили усещанията ми. Тръгнах днес и на гладък път отново вибрации и подпляскване откъм задната гума. Вече се притесних и по целия път нататък и насам си правех планове къде да ходя и какво да търсим да ремонтираме. През това време сме спирали на няколко пъти и все хвърлях по един поглед на гумата, защото много ме съмняваше. Като се прибрах най-накрая, слизам и гледам, че гумата е тотално спаднала до джанта. Смених я и още веднага като тръгнах, нямаше никакви вибрации и колата си возеше почти безшумно, както преди. А спадналата гума за нищо не става и джантата си имаше доста окривено на едно място. Явно, окривил съм я още с предната, когато минах през онази голяма дупка след Гурково преди месец, но през това време, тъй като карах предимно по лоши пътища, не ми е правило впечатление да вибрира и гумата не спадаше. Та така приключва сагата на този етап, сега трябва да мисля за нови гуми и то не да мисля, ами направо да ги купувам. Правех си сметката да е напролет, но явно е била без кръчмаря.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар