Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последователност при смяна на носач(Пунто 1,7ТД 97г.)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Последователност при смяна на носач(Пунто 1,7ТД 97г.)

Здравейте на всички,Понеже ми предстои смяна на двата предни носача и мисля аз да се заема с това, искам да попитам за последователноста на работа и евентуално дали има някакви тънкости или съвети които да дадете.Според мене последователноста е:1. сваляне на гумата2. развиване на двата болта на тампона на стабилизираща който е захват за носача3. развиване на болта който държи шарнира на носача към шенкела и избутването на шарнира от шенкела4. развиване на болтовете на тампоните на носача(кой да бъде пръв, предния или задния)5. монтиране на новия носач отзд напред - болтовете на тампоните на носача, болта който държи шарнира на носача към шенкела и накрая болтовете на тампона на стабилизиращата щанга.Това по горе вярно ли е или ще ме поправите някъде?Ще имам ли някакъв зор с този тампон на стабилизиращата щанга, тоест трябва да завивам болтовете когато колата е на земята или ще успея да го сложа на носача без проблем когато колата е повдигната на крик.Мисля да заложа на окачване FAST, надявам се добър избор(предполагам времето ще покаже).Поздрави на всички.
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Вдигаш колата с двете колелета на крикчета и така работиш. Едно по едно да ги сменяш тез носачи - ще се измъчиш.

Коментар

Колега /////, искаш да кажеш че ще е доста зор? Така като гледах днес няма да е лесно, но мисля да се пробвам. Иначе за последователноста какво ще кажеш, такава ли е? Някакъв съвет да дадеш или горе долу това е и с доста зор трябва да станат. Мерси предварително.Поздрави.
      FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Working...
      X