Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква марка накладки да си взема?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мерси колеги в понеделник ще отида да видя какво ще намера от тези който ми предложихте, че в русе май нямам голям избор. благодаря на всички
    темпра 1,9тд

Коментар

Аз вчера смених всички спирачки. Не съм ги разтъркал особено много, но засега имам добри впечатления. Та така1. Предни дискове Феродо;2. Предни накладки Steinhof;3. Барабани OMC;4. Челюсти..... забравих ги. Каквито имаха в AXM младост.Страннното е, че при смяната на предните накладки започна да прелива спирачна течност, при угасен двг. Странни са тия фиати понякога
      Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

dvoinikat написа:
        Страннното е, че при смяната на предните накладки започна да прелива спирачна течност, при угасен двг. Странни са тия фиати понякога
        Чак пък странно, по-скоро си е съвсем нормално и нема мма нищо общо с марката на автомобила :D Просто при смяната на износените накладки и дискове (демек спирачните бутала са били в най-извадено положение) и прибирането на спирачните бутала за да влезнат новите накладки и дискове, течността се връща обратно в разширителния съд и ако е била на МАХ със старите накладки, нищо чудно, че с новите е преляла

Коментар

biser_as написа:
          dvoinikat написа:
          Страннното е, че при смяната на предните накладки започна да прелива спирачна течност, при угасен двг. Странни са тия фиати понякога
          Чак пък странно, по-скоро си е съвсем нормално и нема мма нищо общо с марката на автомобила :D Просто при смяната на износените накладки и дискове (демек спирачните бутала са били в най-извадено положение) и прибирането на спирачните бутала за да влезнат новите накладки и дискове, течността се връща обратно в разширителния съд и ако е била на МАХ със старите накладки, нищо чудно, че с новите е преляла
          Я виж ти - да наистина е логично. Човек винаги може да научи нещо ново. Та да кажа спирането е много по - добро от преди (все пак не бях сменял нищо по спирачките 50 000 км) и тези накладки Steinhof правят бая черен прах, който ми полепва по джантите, при все, че не съм минал повече от 100 км (даже са много 100) и то само в града. В основата на диска има малка лилава ивица - на какво ли се дължи?
          Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Както казаха колегите по назад,новия тип накладки вече трябва да се мажат отзад с мед или медна грес.Ако накладката не бъде намазана,ще се чува свирене при леко натискане на педала на спирачката.При по рязко спиране не трябва да има свирене.Ето две снимки на това ,коя част от накладката трябва да се намажеИзточник : http://www.alfaworkshop.co.uk
            Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
            I am in love with my cars

Коментар

Този на снимките се е престарал, а знаем, че медната грес е скъпичка.Няма смисъл да се маца чак толкова много. Достатъчно е, тъничко да се намаже "кръгчето" на буталото.
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз да дам един глас за Pagid
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Миналата Неделя сменях:1.предни дискове "Текстар"2.предни накладки "Текстар"3.задни накладки(челюсти) "ЛПР"Резултат, отличен към момента, супер спиране и никакво свистене.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Предни ЛПР накладки, засега никакъв проблем.
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

колега наскоро сменях и съм със бош понеже ми ги подариха не им знам цената но за 1000км вече съм доволен

Коментар

Свалих Феродо, много рядко ми свиреха, и то в края на живота си, предимно. Сложих АТЕ, не свирят, но са на съвсем малко километри, дори не са "легнали" хубаво още.

Коментар

ogi28b написа:
                          Свалих Феродо, много рядко ми свиреха, и то в края на живота си, предимно. Сложих АТЕ, не свирят, но са на съвсем малко километри, дори не са "легнали" хубаво още.
                          Колко пари са?
                          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

84 лева крайна цена с ДДС, но уцелих някаква промоция, "месец на надкладките", и ми направиха отстъпка 10 %, при вносителя, тоест - около 76 лева да са ми излезли. Излишно е да споменавам че ги получих в оргинална запечатана кутия.

Коментар

Някои да е чувал за накладки DEX италянски са?

Коментар

DragonHeart написа:
                                я кажете кой да взема TRUSTING НАКЛАДКИ ПРЕДНИ -40,59лвSIMER НАКЛАДКИ ПРЕДНИ -29,55лвWoking НАКЛАДКИ ПРЕДНИ- 34,50лв
                                Коолега, ти ме Уби ! Изброи най-гадните накладки... В избора ти всичко зависи от това какво ни искал ад постигнеш - свяирене, никса чувситвителност на педала, или износване на дисковете. Каквото и да си избереш, най-вероятно ще получиш всичко наведнъж от твзи марки ! Вярно е , че поста е старичък, но не можах да се сдържа.... Е, може би, казвам МОЖЕ БИ, TRUSTING от изброените е най-удачен избор ...Ако си ги сменил вече ,дай впечатления. Мисля, че ще полезно за всички останали които се двоумят в момента.
                                FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Working...
                                X