Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хлопане в предни амортисьори на Фиат Гранде Путо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хлопане в предни амортисьори на Фиат Гранде Путо

Здравейте,днес закарах Пунтото на майстор понеже започнах да чувам тропане в предницата. Помислих си, че се е разхлопало нещо в окачването обаче се оказа, че основният проблем е в амортисьорите. Майстора твърди, че трябва да се сменят - не било спешно понеже на са изпуснали, но е желателно да е скоро.Кажете ми има ли някой представа на какво може да се дължи тропането в амортесьорите без да са изпуснали. Също интересното е, че от цялата работа смени само една биалетка и нищо друго. Възможно ли е да се скапят амортисьорите, а предницата да е в ред.

По принцип да. Някои видове амортисьори си хлопат от нови, просто са шумни но си вършат работата. На какъв пробег са все пак?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ами на 52000 км. и е на 4 години

Коментар

Аз не бих ги сменил докато единият не изпусне. По нашите пътища нищо чудно да са се поразбили, но това не означава, че скоро ще изпуснат. Един познат сложи Лонхо(май така се казваха) тайвански и си вършат работата перфектно, вече 2 години, а се разтропаха на втория месец.Мойта Панда и тя стана на 4 години. За сега освен две биалети, друго не съм сменял, но оригиналните бяха направо размазани. Искам да кажа, поне моят опит показва така, може да има проблем и в друата биалета. Оттам да идват и шумовете. Почти е невъзможно да се скапе само едната.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И аз така мисля за биалета, че се сменят на чифт ама майстора не мисли така май И аз не съм сменял нищо по ходовата. Сега чак ми се наложи и си мисля, че Фиатката стоически издържа на нашенските "пътища". Ама то май е нормално след 4 години да почне поддръжката да поскъпва и все по-често да се налага да влиза в бокса А що се отнася до амортисьорите дано си прав. Иска ми се да не ги сменям още ама ако се наложи ще се прежаля. Мисля и аз да изчакам един поне да изпусне, че да не ме е яд.

Коментар

Working...
          X