Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спирачни дискове - смяна ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спирачни дискове - смяна ...

Колеги какви са допустимите мм при износването на спирачен диск ?И ако ми се наложи да ги сменя - да ми препоръчате каква марка да са ?В познатите магазини за италианки има "GRAF, SENTECH, STEINHOF, LPR, KWP" - някой от тези ?За колата от подписа ... Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Дискове - EBC BrakesНакладки - пак техни.Цени и каталог - хеед аутоМога да предложа и текстар накладки - спирането е ненормално добро, но свирят !
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Спирачни дискове - смяна ...

Martin’s написа:
      Колеги какви са допустимите мм при износването на спирачен диск ?И ако ми се наложи да ги сменя - да ми препоръчате каква марка да са ?В познатите магазини за италианки има "GRAF, SENTECH, STEINHOF, LPR, KWP" - някой от тези ?За колата от подписа ...
      Според Аутодата минималната дебелина на предните ти дискове е 21мм и 9мм. на задните От изброените от теб марки дискове аз лично не мога ти препоръчам никои (не са ми особено познати и нямам опит с тях)-на колите си ползвам дискове EBC Brakes UK или Brembo или ATE. За накладки съм доволен от EBC и Textar (за нормална употреба).

Коментар

Мерси много ...Цената за EBC Brakes е близо 150лв. в този сайт "хеед" ама за комплект или само за един диск ?

Коментар

Martin’s написа:
          Мерси много ...Цената за EBC Brakes е близо 150лв. в този сайт "хеед" ама за комплект или само за един диск ?
          Тва е цената за 1 диск :D

Коментар

Вярно са скъпички, но ......
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Дискове - EBC BrakesНакладки - пак техни.Цени и каталог - хеед аутоМога да предложа и текстар накладки - спирането е ненормално добро, но свирят !
              отзад съм с текстар и често спирам от 160-80 до 30-40 за сега нямам оплакване от свирене или скърцане, да не би да са били някакво менте знам ли
              '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Колеги какво ще кажете за дискове "Bendix" ?Тук ги има и цената май е за комплект ...http://www.kanex.bg/shop/avtochasti/...+1910ccm&ln=bg

Коментар

Оказа се, че "Bendix-те" са около 220-230лв., а това било някаква правописна грешка ...Е аз за утре си поръчах "Metelli" за 132лв. - ще видим стават ли за нещо ...

Коментар

S.W.A.T. написа:
                    emzo написа:
                    отзад съм с текстар и често спирам от 160-80 до 30-40 за сега нямам оплакване от свирене или скърцане, да не би да са били някакво менте знам ли
                    Ами колега, предвид, че спират усезаемо по-добре от тези, които свалих - едва ли.Чакаме отзиви от Ментеллито
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Преди жегите още бях закупил от ици едни ОМП за 257мм дисковете ми "road and sport" или нещо от сорта е те тва спира света като загрее
                      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Предни дискове Бендикс от Канекс-1000 км - по 2мм ръб от всяка страна и нетърпимо тресе при спиране. Това плюс накладки Симер от Евро 07. Човека който кара колата не е състезател и кара кротко. Онзи ден пак комплект болтове за глава от Евро 07, марка Гласер - от 10 болта 4 тръгнаха да се късат на 8 килограма. Аман от Боклуци вече, повече няма да стъпя ни в Евро ни в Канекс. А, и още комплект предни амортисьори ДеКарбон от Канекс за Голф 2 - мъртви за 10 000 км, в същото време комплект задни ДеКарбон пак от Канекс за Фиат Крома - 70 000 км не са мръднали - не знам какво да правя вече.Приятен ден

Коментар

Martin’s написа:
                          Оказа се, че "Bendix-те" са около 220-230лв., а това било някаква правописна грешка ...Е аз за утре си поръчах "Metelli" за 132лв. - ще видим стават ли за нещо ...
                          И аз съм такива, не съм ги избирал, разбрах чак като видях фактурата. Моите бяха обаче към 85 лв двата Спира колата като преди, обаче.... как скърцам...майко мила

Коментар

Пълни ментаци са ми дисковете - Ricambi Originali (оригинални части), дрън-дрън, обаче нямам никакви оплаквания. Накладките са евтинджос - Ferodo и въпреки това няма свирене, скърцане и други интересни звуци. Спирачната сила е отлична - последния преглед го доказа.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз мога ли да попитам отново колко най-много е допустимото износване на предните спирачни дискове на Брава 1.6 2000г.?

Коментар

Working...
                              X