Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спирачни дискове - смяна ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vladimvr написа:
    Аз мога ли да попитам отново колко най-много е допустимото износване на предните спирачни дискове на Брава 1.6 2000г.?
    Колега по каталог за вентилирани дискове: - за Брава 90 к.с. - Макс. широчина: 20 - Мин. широчина: 18.2 - за Брава 103 к.с. - е същото Сега по каталог и на мен пише че макс. е 22, а мин. е 20.2 - демек горе долу по 1мм от страна, но старите ми дискове бяха с почти 3.5мм от страна ...Нови от всяка страна са по 7мм - старите са се износили почти на половина ...При теб са малко по тънки, но мисля, че от 2 до 3мм износване от страна няма да има проблем ...А гледам, че има и не вентилирани за Брава, но са с 10лв. на диск по ефтини и мисля, че няма смисъл от тях ...Кажи ти с какви си ?
    Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Martin’s написа:
      vladimvr написа:
      Аз мога ли да попитам отново колко най-много е допустимото износване на предните спирачни дискове на Брава 1.6 2000г.?
      Колега по каталог за вентилирани дискове: - за Брава 90 к.с. - Макс. широчина: 20 - Мин. широчина: 18.2 - за Брава 103 к.с. - е същото Сега по каталог и на мен пише че макс. е 22, а мин. е 20.2 - демек горе долу по 1мм от страна, но старите ми дискове бяха с почти 3.5мм от страна ...Нови от всяка страна са по 7мм - старите са се износили почти на половина ...При теб са малко по тънки, но мисля, че от 2 до 3мм износване от страна няма да има проблем ...А гледам, че има и не вентилирани за Брава, но са с 10лв. на диск по ефтини и мисля, че няма смисъл от тях ...Кажи ти с какви си ?
      Т.е. ако твоите са били като нови 20мм, после са станали 13мм? Така ли?
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
        Т.е. ако твоите са били като нови 20мм, после са станали 13мм? Така ли?
        Мойте дискове като нови са 22мм, старите се бяха изяли с общо 6-7мм - което значи 15-16мм диск ... Аз споменах и по горе, че по каталог дават 2мм износване на диск - да, но тези 2мм аз мога да ги направя за 1 година и всяка година нови дискове ... Затова казвам, че 2мм износване на диск е много малко "то си е като нов" и си мисля, че от 2 до 3мм на страна или 4 до 6мм на диск е нормално и няма проблем - това износване идва преди половината на общата дебелина на диска ...
        Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Working...
        X