Искам да попитам собствениците на пунто гт3 дали и тяхните спирачни апарати са същите като мойте?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачки пунто гт
Collapse
X
-
Ами когато купих колата смених предните накладки,и по спомен на кутията пишеше,фиат купе,барчета и алфа 145.Проблема е,че тогава ми дадоха едни накладки уш за моята кола а бяха по малки.Сега са за смяна всички накладки и дискове,и незнам какви накладки да взема.Моята е 05 1998г.Задния апарат е лукас,а предния бендикс или нещо такова.
Коментар
-
Ббе като си взимаш накладки, трябва да им искаш за пунто ГТ 98-ма+ Твоите изглеждат така и това са им номерата по EBC brakes UK:предни- http://www.ebcbrakesdirect.com/car/i...060задни- http://www.ebcbrakesdirect.com/car/i...p?image=DP1214 Като марка мога те посъветвам ако имаш достатъчно финанси и ти се дават де , да си купиш накладки EBC Greenstuff и примерно дискове EBC Grooved (за дисковете можеш и всяка друга смислена марка, примерно Brembo Max или Ate Power) Друг хубав вариант за накладки е на Феродо,но серията DS2500 Мойто ГТ съм го карал с оригинални накладки Fiat-made by Textar и ги хвърлих на 2000км. щот след 2 поредни спирания от 160-0км/ч. и се запалиха и на следващия светофар требеше си минем на червено без никъф шанс да спра. От тогава карам с зелено EBC и мое си спираш колко и както си изкаш безгрижно-докарвал съм ги до положение да излизат яки пушеци от спирачките и пак си спират.Единственото кофти на мойте предложения е цената: предните на EBC, серия Greenstuff (DP21060) са към 150лв., задните (DP21214) са също към 150лв., дисковете предни EBC Turbo Grooved (GD393) са 300лв., а задните са 250лв. :D Като сменяш дисковете и накладките ако не си го правил до ся, не е лошо си смениш и спирачната течност с някоя хубава-аз карам с RBF600 на Motul (racing brake fluid с много висока точка на кипене), но пак е малко скъпичка :D 23лв./500мл.
Коментар
-
Мерси за отговора и съветите.Тази марка е добра,и цените също Аз не си падам много състезател,тук в българия никога не съм вдигал повече от 120 км. така че немисля ,че ще ми се налага да изпробвам целия потенциала на спирачките.Ако можеш да ми кажеш някоя друга марка с по приемливи цени,ще ти бъда благодарен.Спирачната течност съм я сменил.
Коментар
-
gituli написа:Мерси за отговора и съветите.Тази марка е добра,и цените също Аз не си падам много състезател,тук в българия никога не съм вдигал повече от 120 км. така че немисля ,че ще ми се налага да изпробвам целия потенциала на спирачките.Ако можеш да ми кажеш някоя друга марка с по приемливи цени,ще ти бъда благодарен.Спирачната течност съм я сменил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар