Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Металическо плякане от задницата на Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Металическо плякане от задницата на Пунто

Колеги, разпляка ми се задницата. При ниска скорост при преминаване през неравност се чува едно металическо пляк!!! Реших, че са амортесьори и казах да ги погледнат в сервиза (Аспо, на 4-ти километър в София, поне засега съм доволен от тех). От сервиза обаче ми викат: Пич, амортесьорите са ти ОК, не са опуснали! Помолих ги да погледнат пак, обясних им звука, казах да погледнат тампони-маншони, всичко, а те пак - всичко, казват ти ОК. Еее, въпроса ми какво е това металическо плякане от задницата тогава? Колата ми е Пенто от старите. Моля, ако някой е имал подобни странни звуци (при здрава задница???) да даде акъл от какво може да е това. Мерси! ПС Извинявам се за граматическите грешки, малко бързах Грешен раздел -> Преместена. Модерирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Стояха зверчета
    Около плета
    В тях стреляха
    И те умираха

Като застанеш зад колата,гумите как седът,имат ли лек наклон или са прави?Можеби си за ремонтен комлект на задният мост.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

з

ремонтен камплект заден носач или тампони на заден мост.
      тел.0897943620

Коментар

Права си седи колата, колеги. И това, че от сервиза ми казаха, че "ми няма нищо", изобщо не ме успокоява. Днес, още като взех колата от сервиза, изпляка здраво! Извадих всичко от багажника, пляка си! Просто хората в сервиза НЕ ПОЗНАХА, този звук не е нормален... Този комплект на заден мост колко излиза ремонта? И мога ли да кютя още 200-300 км, докато намеря читав сервиз, или мога да се претрепя някъде?
        Стояха зверчета
        Около плета
        В тях стреляха
        И те умираха

Коментар

Няма да се претрепеш,аз залагам на на някой тампон.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

И аз залагах на тампон, ама галфоните ми викат, че били наред. Целият "ремонтен комплект" не включва ли и барабани, накладки и т.н., щото специално тези двете са ми на 20-ина хиляди и спроти мене има още живот в тех...
            Стояха зверчета
            Около плета
            В тях стреляха
            И те умираха

Коментар

Дадох я в друг сервиз. Според резултата скоро ще пиша в "Добри сервизи, лоши сервизи". Дано да се похваля, че днес пътувах с автобус и трамвай за работа и съм силно недоволен :D . Ще драсна и един ред тук, като стане ясен проблема, ако има колеги с подобно единично "пляскане" отзад, да не се чудят. Като цяло от сервиза казаха, че на "това Пунто няма какво чак толкова да му се чупи отзад", което прозвуча оптимистично, ама де да видим
              Стояха зверчета
              Около плета
              В тях стреляха
              И те умираха

Коментар

Ами не са те излъгали,доста проста механика са отпред и отзад.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

И в тоя сервиз казаха, че ми няма нищо! Всичко, казват, проверихме, здрава е колата! Ебаси, жалко, че чак утре ще си взема колата. Ще извадя абсолютно всичко от багажника този път, да не би да е от резервна гума??? Майната му, ще си я карам тракаща, мнението на два сервиза трябва да е меродавно, и все пак - ебаси странната работа!
                  Стояха зверчета
                  Около плета
                  В тях стреляха
                  И те умираха

Коментар

И при мене го има този метален звук от скоро време, ама при мен е тампона на моста. По принцип се разбира дали е за смяна този тампон като ритнеш гумата и тя леко мърда напред- назад.
                    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

Извадих всичко от багажника, не е от там! А и не се чува от багажника, а отвън - от задните гуми! Възможно ли е тампона да се втърдил от времето, или пружините нещо да почукват? Възможно ли е фиат със здраво окачване да тропа така отчетливо отвън?Категоричен съм, че не са седалки, врати, резервни гуми и др. подобни, от задницата е и е отвън! Майната му на тропането, ама да не е тръгнало нещо да си заминава и да ме "изтропа" точно по пътя за морето?
                      Стояха зверчета
                      Около плета
                      В тях стреляха
                      И те умираха

Коментар

И така, след толкова време проблемът ми е решен. И, разбира се, оказа се елементарен - разбит лагер (вътрешен) на носача. Смениха ми хората лагерите и втулките и сега минавам през легналите полицаи без да се притеснявам, че ще изплякам и хората ще се обръщат. Съветът ми е, колеги, да не се доверявате на оптимистични сервизи, ако чувствате, чувате, виждате, че имате проблем. Защото чак в ТРЕТИЯ (3-тия) сервиз хората ми оправиха колата. Явно в първите два сервиза ги е мързяло да се занимават.
                        Стояха зверчета
                        Около плета
                        В тях стреляха
                        И те умираха

Коментар

Szandor написа:
                          И така, след толкова време проблемът ми е решен. И, разбира се, оказа се елементарен - разбит лагер (вътрешен) на носача. Смениха ми хората лагерите и втулките и сега минавам през легналите полицаи без да се притеснявам, че ще изплякам и хората ще се обръщат. Съветът ми е, колеги, да не се доверявате на оптимистични сервизи, ако чувствате, чувате, виждате, че имате проблем. Защото чак в ТРЕТИЯ (3-тия) сервиз хората ми оправиха колата. Явно в първите два сервиза ги е мързяло да се занимават.
                          Колега, знам само че е е доста трудоемко сменянето на "ремонтния комплект" измъчих се скоро със смяна на задните тампони на Путиото, но финансите ми стигнаха само за тампоните.... можеш ли да ми кажеш горе - долу цената на ремонтния комплект каква е ?

Коментар

Към 200 лева ми излезе на мен, не мога да ти кажа точно кое колко е, щото си забравих сервизния лист Имай предвид, че смених маншон на скоростна кутия, имах още 1-2 процедура, а цената от 200 лв ми излезе заедно с труда. Иначе - да, знам, че е трудоемко. Затова ги е мързяло в предните два сервиза да го сменят - при условие, че си плащам!
                            Стояха зверчета
                            Около плета
                            В тях стреляха
                            И те умираха

Коментар

Working...
                            X