Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане - хлопане отзад ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане - хлопане отзад ...

Здравейте колеги от известно време бравото се разхлопа отзаде. Отначало беше само когато минавам през дупки и неравни местности но сега се чува почти постоянно. Казаха ми, че било от гумите, тогава бях с железни джанти сега сложих летите с други гуми и пак се чува. Ходих до сервиз казаха ми, че тампоните са здрави и лагерите също ... от какво може да е това някакви идеи? Когато колата е спряна и я разклатя (залюлея) за калника се чува това хлопане, тракане, почукване ...П.П. Забравих да добавя, че не е кората нито от багажника понеже я карах без апсолютно нищо отзаде ...ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

я хвани гърнето и го разклати или го ритни за тръбата моето притропва якокато съм на ляв наклон тропа с такта на двигателя много идиотско като трактор е
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

stefaka222 написа:
      я хвани гърнето и го разклати или го ритни за тръбата моето притропва якокато съм на ляв наклон тропа с такта на двигателя много идиотско като трактор е
      Абе пробвах да го разклатя не помръдва ... супер нелепата ситуация :D
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

насочи се в експерименти но за мен е това тръбата или гърнетомного кофти тва гърне мисля да е от негокато спреш да я клатиш продължава ли да тропа или веднага спира

Коментар

stefaka222 написа:
          насочи се в експерименти но за мен е това тръбата или гърнетомного кофти тва гърне мисля да е от негокато спреш да я клатиш продължава ли да тропа или веднага спира
          Веднага спира. Отначало се чуваше по на рядко е сега е постоянно като каручка е долу горе :D
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

да не е нещо в багажника при рез. гумаот коя страна се чува повече, ляво дясно? заслушаи се към средата ли или по назадако си сигурен в окачването сигурно е тръбата преди гърнетоима няколко тампона там ако се скъса някои почва хлопанетосамо с гледане и опити може да се разбере и как звучи като я заклатиш един път ли тропва или си тропа докато я клатишда не е тампон да прискръцва.При мен беше лесно ритнах гърнето и се обади еднага

Коментар

stefaka222 написа:
              да не е нещо в багажника при рез. гумаот коя страна се чува повече, ляво дясно? заслушаи се към средата ли или по назадако си сигурен в окачването сигурно е тръбата преди гърнетоима няколко тампона там ако се скъса някои почва хлопанетосамо с гледане и опити може да се разбере и как звучи като я заклатиш един път ли тропва или си тропа докато я клатишда не е тампон да прискръцва.При мен беше лесно ритнах гърнето и се обади еднага
              Ами аз в първия пост писах, че я карах колата без нищо отзаде в багажника даже и без кората. Първо се чуваше от дясно а сега се чува и от ляво. А тракането се чува докато я клатя когато спра и тракането спира. И при работа на двигателя от вибрацийте също не се чува ... От сервиза ми казах, че тампоните отзад са здрави.
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

е щом е от двете страни лошосетих се че при мен трака но ако съм на ръчна като я бутна лекоако си на скорост и клатиш и пак тропа- лошо.Но ти каза че и в движение тропа, така че това отпада.Нещо е по окачването, само то може да тропа от двете страни, болтовете на джантите виж как са ако това не помогне качваи я на високо в сервиз и да гледат всичко не да се ослушват само за пари.

Коментар

stefaka222 написа:
                  е щом е от двете страни лошосетих се че при мен трака но ако съм на ръчна като я бутна лекоако си на скорост и клатиш и пак тропа- лошо.Но ти каза че и в движение тропа, така че това отпада.Нещо е по окачването, само то може да тропа от двете страни, болтовете на джантите виж как са ако това не помогне качваи я на високо в сервиз и да гледат всичко не да се ослушват само за пари.
                  Ами то аман вече от майстори и сервизи ... всичките много разбират и много знаят ... утре ще ида на друг сервиз да видя и там какво ще ми кажат.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

При мен след няколко месеца хабене на нерви се оказа че тропа от амортесьорите на багажника, смених ги и се оправи свали ги за проба и покарай
                    Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                    Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Колега на мен ми се случва същото но просто ме мързи да го оправя, може да е (както при мен) отдолу имам незнам и аз точно какви са маркучета или тръбички за спирачките на задните гуми. При по - ниски обороти когато има по - голяма вибрация , много гадно тракат/тропат и въобще незнам виж дали е от тях, ако съм ти помогнал ще се радвам, ако ли пък не, успех по - бързо да отстраниш дразнещия шум Поздрави!
                      Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
                      Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
                      Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
                      Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
                      Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

Ами ще пробвам и с амортисьорите на багажника и с тръбичките за спирачките и ще пиша какви са резултатите
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

За щастие не е нищо по ходовата част. Оказа се, че тракането идва от облегалките на задните седалки. Закупчалката не хвашташе добре и странното беше, че дори да има човек седнал отзад и да се облегне пак си тракаше, а като се откопчее облегалката шумът изчезва. Проблемът е решен
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp

Коментар

Working...
                          X