Здравейте колеги от известно време бравото се разхлопа отзаде. Отначало беше само когато минавам през дупки и неравни местности но сега се чува почти постоянно. Казаха ми, че било от гумите, тогава бях с железни джанти сега сложих летите с други гуми и пак се чува. Ходих до сервиз казаха ми, че тампоните са здрави и лагерите също ... от какво може да е това някакви идеи? Когато колата е спряна и я разклатя (залюлея) за калника се чува това хлопане, тракане, почукване ...П.П. Забравих да добавя, че не е кората нито от багажника понеже я карах без апсолютно нищо отзаде ...ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане - хлопане отзад ...
Collapse
X
-
stefaka222 написа:насочи се в експерименти но за мен е това тръбата или гърнетомного кофти тва гърне мисля да е от негокато спреш да я клатиш продължава ли да тропа или веднага спираFiat Bravo 1.9 JTD 105hp
Коментар
-
да не е нещо в багажника при рез. гумаот коя страна се чува повече, ляво дясно? заслушаи се към средата ли или по назадако си сигурен в окачването сигурно е тръбата преди гърнетоима няколко тампона там ако се скъса някои почва хлопанетосамо с гледане и опити може да се разбере и как звучи като я заклатиш един път ли тропва или си тропа докато я клатишда не е тампон да прискръцва.При мен беше лесно ритнах гърнето и се обади еднагаКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:да не е нещо в багажника при рез. гумаот коя страна се чува повече, ляво дясно? заслушаи се към средата ли или по назадако си сигурен в окачването сигурно е тръбата преди гърнетоима няколко тампона там ако се скъса някои почва хлопанетосамо с гледане и опити може да се разбере и как звучи като я заклатиш един път ли тропва или си тропа докато я клатишда не е тампон да прискръцва.При мен беше лесно ритнах гърнето и се обади еднагаFiat Bravo 1.9 JTD 105hp
Коментар
-
е щом е от двете страни лошосетих се че при мен трака но ако съм на ръчна като я бутна лекоако си на скорост и клатиш и пак тропа- лошо.Но ти каза че и в движение тропа, така че това отпада.Нещо е по окачването, само то може да тропа от двете страни, болтовете на джантите виж как са ако това не помогне качваи я на високо в сервиз и да гледат всичко не да се ослушват само за пари.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:е щом е от двете страни лошосетих се че при мен трака но ако съм на ръчна като я бутна лекоако си на скорост и клатиш и пак тропа- лошо.Но ти каза че и в движение тропа, така че това отпада.Нещо е по окачването, само то може да тропа от двете страни, болтовете на джантите виж как са ако това не помогне качваи я на високо в сервиз и да гледат всичко не да се ослушват само за пари.Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp
Коментар
-
Колега на мен ми се случва същото но просто ме мързи да го оправя, може да е (както при мен) отдолу имам незнам и аз точно какви са маркучета или тръбички за спирачките на задните гуми. При по - ниски обороти когато има по - голяма вибрация , много гадно тракат/тропат и въобще незнам виж дали е от тях, ако съм ти помогнал ще се радвам, ако ли пък не, успех по - бързо да отстраниш дразнещия шум Поздрави!Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
За щастие не е нищо по ходовата част. Оказа се, че тракането идва от облегалките на задните седалки. Закупчалката не хвашташе добре и странното беше, че дори да има човек седнал отзад и да се облегне пак си тракаше, а като се откопчее облегалката шумът изчезва. Проблемът е решенFiat Bravo 1.9 JTD 105hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар