Колеги, от два дни насам, при преминаване дори през съвсем малки неравности се чува адски дразнещ и много остър скърцащ звук. Мога да го опрелича като скърцане на тебешир по дъска примерно Звука е доста краткотраен.. само през самата неравност като се минава и идва от предната част на колата. Носачите ми са на 2-3 месеца, амортисьорите ми са на половин година.Имам за смяна предни дискове и накладки. Възможно ли е да е на свършване феродото и да опира по диска? Там положението наистна е сериозно защото от няколко дена при пълно завъртане на волата и каране много лекичко, се чува суркане метал в метал. Незнам обаче дали може това другото скърцане да идва от спирачките.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане при преминаване през неравност
Collapse
X
-
Като смени амортесьорите смени лагерите и гумените противоударни тампони нали ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Точно един такъв гаден звук чувах докато ми беше скъсана пантата на предната врата... Търкане на метал в метал, беше ужастно, зависи вече при теб от каде се чува..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Сега като се позачетох и позамислих... Аз го имам същият проблем и съм почти 99% обеден, че е от накладките... Най-вероятно е да са се изтъркали или да се е отлепило феродото от метала и да се крамбаля нясам натам."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Вечера смених дисковете и накладките, не се оправиДнес смених тампоните на биалетите, защото имах съмнение за тях но отново не се оправи!Имам чуството, че когато се качи някой с мен с мен в колата, се увеличава скърцането, става по-силно и се чува и през по-малки неравностиFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
При мен също не се оправи... Накладките са повече от добре, сменик външните кормилни накрайници и нищо. Потвърждавам, че скърца когато има повече хора в колата и предимно при завой."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар