Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви задни амортисьори?.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви задни амортисьори?.....

Задницата ми се разлюля и предстои смяна на амортисьори.В момента по магазините за Фиат ми предлагат следдните:1."Dammpo"-италиански по 59 лв/бр2."Оптимал"-италиански 38 лв/бр3.Магнети Марели-по 42 лв/бр4.Някакви усилени "Оптимал"-газовомаслени по 56 лв/бр5.От италианеца-оргинални втора употреба по избор за 25 лв/бр,но на мене ми ги дава по 20 лв.Поради това че нямам впечатление от изброените по горе,ако някой е ползвал подобни или ползва в момента, нека да сподели впечатления.

Знам, че имаш Типо, но за него ли става дума ?Аз сложих COFAP/MM/ELSTAR преди време и останах доволен.Това на Бравото.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

а защо не монро

Коментар

emzo написа:
        Знам, че имаш Типо, но за него ли става дума ?Аз сложих COFAP/MM/ELSTAR преди време и останах доволен.Това на Бравото.
        Да,за Типото става въпрос.За Типо,Брава и Браво са еднакви.Твоите маслени ли бяха или газовомаслени,защото и двата вида се прелагат.Знам че COFAP I MAGNETI MARELLI са комбина.http://www.kosser.net/Products/Cofap.php

Коментар

strajaro написа:
          а защо не монро
          Абе нямам добри впечатления от тази продукция.Много ширпотребско изпълнение,без особено качество и живот.Ползвал съм преди години и не съм останал доволен.

Коментар

Kayaba?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

На JTD105 се водеха един модел, мисля са маслени, но аз сложих умишлено такива от HGT - газовомаслени.Sportspack си ги водят.Т.е. по каталог GB47643.C , а аз сложих GL12487.C И определено ми хареса, стегнато минаваше дупките.http://www.cofap.lt/docs/katalogas.xls
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оптимал са китайски, независимо какво ти говорят по магазините. От изброените от теб бих заложил единствено и само на Магнети Марели. Иначе преслушай и за Билщайн, не са много по-скъпи, а са прилични, според мен.

Коментар

emzo написа:
                  На JTD105 се водеха един модел, мисля са маслени, но аз сложих умишлено такива от HGT - газовомаслени.Sportspack си ги водят.Т.е. по каталог GB47643.C , а аз сложих GL12487.C И определено ми хареса, стегнато минаваше дупките.http://www.cofap.lt/docs/katalogas.xls
                  Благодаря ти за инфото.Открих ги,водят ги gascharged.Oргиналните са също газовомаслени и добре се държаха до скоро.

Коментар

gamma написа:
                    Kayaba?
                    Ей това е истината. Но дали ще има за типото.....От горе изброените само Кофап бих използвал.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз съм със задни RECORD френски някакви вече 5-та година щом са издържали тежестта на 100кг бутилки за метан значи биват. Тогава ги взех по около 55лв бройката.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Danchojn написа:
                        gamma написа:
                        Kayaba?
                        Ей това е истината. Но дали ще има за типото.....
                        Я даите повече инфо за тези амортисьори,щом толкова ги хвалите.Аз не съм ги срещал до сега.Ако стават за Браво,Брава,Алфа 145,146,значи ще станат и за Типо.При тези коли всичко по ходовата част е еднакво.

Коментар

Виж тук http://www.kyb-europe.com/catalogue.asp
                          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Монрото със сигорност е по-добро от Оптимала.Кayaba-та също е добър избор.Според парите вече може и да се насочиш към BOGE.Но за втора употреба амортисьор не ти препоръчвам.
                            Alfa Romeo MiTo 1.3Mjet
                            Fiat Punto GT 1.4 Turbo 97 ex
                            Fiat Punto 1.9 JTD 01

Коментар

DiDoRs написа:
                              Монрото със сигорност е по-добро от Оптимала.Кayaba-та също е добър избор.Според парите вече може и да се насочиш към BOGE.Но за втора употреба амортисьор не ти препоръчвам.
                              Благодаря ти за съвета.Вероятно препоръката ти е правдива.Аз вече се насочих към Магнети Марели,като най добро съотношенир качество/цена.

Коментар

Working...
                              X