Здравейте колеги.Колата е пунто 1.2 16в спортинг и от скоро започна да сработва ABS постоянно дори и при по леко натискане а лампата на таблото не свети накладки уж има?Някакви идей от може да е?Мерси предварително и лек ден.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сработване на ABS
Collapse
X
-
Ами и аз това мислех ама май не е това.Ходих до сервиза днес и като ми махнаха барабана отзад беше доста зле положението почти без накладки отзад.Та какво казаха хората преди да отида в сервиза задна дясна гума нещо скърцаше и леко задържаше, та ми казаха нещо на ръчната е драло върху главнита и закачало върху датчка.Ако може някои да ми обясни за какво става на въпрос ще съм много благодаренFiat Punto MK2 Sporting 2001
Коментар
-
Датчика отчита магнитни импулси от въртящото се колело чрез една магнитна гривна на главината. Тъй като разстоянието между двете е малко при натрупване на стружки по магнитната гривна такива попадат и по датчика. Така при натискане на спирачка той приема, че колелото ти е блокирало, а то всъщност се върти.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:...при натрупване на стружки по магнитната гривна такива попадат и по датчика. Така при натискане на спирачка той приема, че колелото ти е блокирало, а то всъщност се върти.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
SectorOMEGA написа:мдаааа.Мерси много колеги.Ще ми препоръчате ли някой за диагностика защото последния път ходих три пъти на различни места и всеки път различни грешкиFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар