Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сработване на ABS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сработване на ABS

Здравейте колеги.Колата е пунто 1.2 16в спортинг и от скоро започна да сработва ABS постоянно дори и при по леко натискане а лампата на таблото не свети накладки уж има?Някакви идей от може да е?Мерси предварително и лек ден.
    Fiat Punto MK2 Sporting 2001

Скоро да си слагал различни размери гуми на предната и задната ос? Или дори на една ос да има две различни? Гумите ти от коя година са? Колата минавала ли е скоро на автомивка - двигател?

Коментар

Аз имам друг отговор, може би поизносени или по-нисък клас гума, горещия асфалт и ето ти предпоставка по-често да се включва АБС-а.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ами и аз това мислех ама май не е това.Ходих до сервиза днес и като ми махнаха барабана отзад беше доста зле положението почти без накладки отзад.Та какво казаха хората преди да отида в сервиза задна дясна гума нещо скърцаше и леко задържаше, та ми казаха нещо на ръчната е драло върху главнита и закачало върху датчка.Ако може някои да ми обясни за какво става на въпрос ще съм много благодарен

Коментар

Датчика отчита магнитни импулси от въртящото се колело чрез една магнитна гривна на главината. Тъй като разстоянието между двете е малко при натрупване на стружки по магнитната гривна такива попадат и по датчика. Така при натискане на спирачка той приема, че колелото ти е блокирало, а то всъщност се върти.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            ...при натрупване на стружки по магнитната гривна такива попадат и по датчика. Така при натискане на спирачка той приема, че колелото ти е блокирало, а то всъщност се върти.
            Точно!Задирал ти е механизма, който отваря челюстите, когато дръпнеш ръчната. Това се получава от не добре работещи/регулирани машинки за "автоматично" регулиране или от задържане на цилиндърче.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Мда много благодаря за обяснението и се га какво би следвало аз да направя че да не ходя по сервизите и д ми говорят глупости

Коментар

SectorOMEGA написа:
                Мда много благодаря за обяснението и се га какво би следвало аз да направя че да не ходя по сервизите и д ми говорят глупости
                Смени накладките и почисти добре гривните на главините и датчиците. Да се надяваме да не са повредени.

Коментар

Ами накладките ги смених ще опитам да изчистя и гривните и да видиме,а ако не се оправи предполагам нова главина или?

Коментар

SectorOMEGA написа:
                    Ами накладките ги смених ще опитам да изчистя и гривните и да видиме,а ако не се оправи предполагам нова главина или?
                    Почисти добре и внимателно пък ще видим...

Коментар

Мерси ще пиша за развитие :D

Коментар

Ми всичко бе почистено доста добре ама ефект нулев и сега

Коментар

Сега отиваш на диагностика за да ти кажат, в кое колело точно е проблема! След това купуваш датчик, главина, или лагер.

Коментар

мдаааа.Мерси много колеги.Ще ми препоръчате ли някой за диагностика защото последния път ходих три пъти на различни места и всеки път различни грешки

Коментар

SectorOMEGA написа:
                              мдаааа.Мерси много колеги.Ще ми препоръчате ли някой за диагностика защото последния път ходих три пъти на различни места и всеки път различни грешки
                              Към оторизиран сервиз на Фиат се обърни. Няколко са в София, но аз лично не мога да ти препоръчам. Някога ходих във Вантотрейд и бях доволен, но след като се смени почти целият персонал положението там е трагично! При напълно разбити тампони на носача не откриха проблем по окачването...

Коментар

Working...
                              X