Колата е тази от подписа ми.Така, предните ми накладки скърцаха и реших, че вече са се изтъркали предостатъчно. Отидох в М-Комплект да ги сменят заедно с разни неща по ходовата част (кормилни накрайници, маншони и т.н.). Оказа се, че предните накладки имат още мноооого живот (просто феродото се е спекло - не било проблем? ) . В спирачките на задните колела имаше спирачни цилиндърчета за смяна и ми беше изтичала спирачна течност, самите накладки отзад също били в окаяно състояние, та ги смениха тези неща.Проблемът е следния: Качих се в колата, карам леко 200-300км. (докато улегне всичко), но усетих още в началото, че като натисна спирачката от вече спряло положение и стъпя силно педала си поддава надолу (не е твърд - както трябва), това почти не се усещаше и не ми правеше впечателение.След още 500-600км. започна постепенно да омеква педала на спирачката, докато сега вече при натискане на спирачката хваща чак долу ниско и при теста,който си правя (от спряло положение) - натискам спирачката рязко и силно педала си пропада почти до долу, което е придружено от изкърцване.Отидох обратно в сервиза - оставих им я за рекламация и най-вероятното нещо беше, да е останал въздух в системата, но след обезвъздушаването проблема остана. Съмненията са им за спирачна помпа . Тя колата спира, смисъл гумите могат да блокират, но спирачките са ужасно меки и трябва да натиснеш много надолу за да хване.1.Да се върна ли да обезвъздушават до откат?2.Как се разбира дали е заминала спирачната помпа (защото не искам да я сменям без да има нужда) ?3.Възможно ли е да е дефектно някое от спирачните цилиндърчета, отново да изпуска течност и така постепенно да ми омеква педала?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пропадане на педала на спирачката, предположения?
Collapse
X
-
Ако ти се губи спирачна течност като помпиш значи губи от някъде маркуче, цилиндърче....Ако не се губи по скоро е останал въздух вътре в системата, но по вероятно е да имаш нещо скъсано. Помпата ако не работи няма да омеква педала на място ами ще се втвърдява, значи не е от нея.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
van_dal написа:Ако ти се губи спирачна течност като помпиш значи губи от някъде маркуче, цилиндърче....Ако не се губи по скоро е останал въздух вътре в системата, но по вероятно е да имаш нещо скъсано. Помпата ако не работи няма да омеква педала на място ами ще се втвърдява, значи не е от нея.
Коментар
-
Незнам дали при Типака има саморегулиращи механизми на задните спирачки. Нищо чудно да е от тях, при мен беше така след смяна на задните накладки и неправилно регулиране на механизмите (имаше мн разстояние между накладката и барабана, което механизмът трябваше да обере, но уви).... и така педала ми пропадаше чак до долу преди да почне да спира колата. В този сервиз трябва да са направили това предполагам А ако не ти се губи спирачна течност, значи цилиндърчетата са ок, и все пак огледай около колелата за течове! Тогава ти остава или помпата или това, което ти казах.Поздраави!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Е не може да е от това , че накладките са далеч от барабана, защото, както съм описал по-горе проблемът с пропадането на педала се получи след известно каране и постепенно започна да хваща все по-ниско педала на спирачката.Остава помпата - ако тя е заминала (или гумичките вътре в нея) ще губи ли спирачна течност или не?Благодаря!
Коментар
-
vixata написа:Е не може да е от това , че накладките са далеч от барабана, защото, както съм описал по-горе проблемът с пропадането на педала се получи след известно каране и постепенно започна да хваща все по-ниско педала на спирачката.Остава помпата - ако тя е заминала (или гумичките вътре в нея) ще губи ли спирачна течност или не?Благодаря!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар