Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пропадане на педала на спирачката, предположения?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пропадане на педала на спирачката, предположения?

Колата е тази от подписа ми.Така, предните ми накладки скърцаха и реших, че вече са се изтъркали предостатъчно. Отидох в М-Комплект да ги сменят заедно с разни неща по ходовата част (кормилни накрайници, маншони и т.н.). Оказа се, че предните накладки имат още мноооого живот (просто феродото се е спекло - не било проблем? ) . В спирачките на задните колела имаше спирачни цилиндърчета за смяна и ми беше изтичала спирачна течност, самите накладки отзад също били в окаяно състояние, та ги смениха тези неща.Проблемът е следния: Качих се в колата, карам леко 200-300км. (докато улегне всичко), но усетих още в началото, че като натисна спирачката от вече спряло положение и стъпя силно педала си поддава надолу (не е твърд - както трябва), това почти не се усещаше и не ми правеше впечателение.След още 500-600км. започна постепенно да омеква педала на спирачката, докато сега вече при натискане на спирачката хваща чак долу ниско и при теста,който си правя (от спряло положение) - натискам спирачката рязко и силно педала си пропада почти до долу, което е придружено от изкърцване.Отидох обратно в сервиза - оставих им я за рекламация и най-вероятното нещо беше, да е останал въздух в системата, но след обезвъздушаването проблема остана. Съмненията са им за спирачна помпа . Тя колата спира, смисъл гумите могат да блокират, но спирачките са ужасно меки и трябва да натиснеш много надолу за да хване.1.Да се върна ли да обезвъздушават до откат?2.Как се разбира дали е заминала спирачната помпа (защото не искам да я сменям без да има нужда) ?3.Възможно ли е да е дефектно някое от спирачните цилиндърчета, отново да изпуска течност и така постепенно да ми омеква педала?

Ако ти се губи спирачна течност като помпиш значи губи от някъде маркуче, цилиндърче....Ако не се губи по скоро е останал въздух вътре в системата, но по вероятно е да имаш нещо скъсано. Помпата ако не работи няма да омеква педала на място ами ще се втвърдява, значи не е от нея.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Ако ти се губи спирачна течност като помпиш значи губи от някъде маркуче, цилиндърче....Ако не се губи по скоро е останал въздух вътре в системата, но по вероятно е да имаш нещо скъсано. Помпата ако не работи няма да омеква педала на място ами ще се втвърдява, значи не е от нея.
      Ще проверя, а относно това, че помпата ако не работи педала няма да омеква, а ще се втвърдява - супер, но нали става въпрос на запален двигател (тъй като той си се втвърдява при изгасен двигател - но това го прави на всяка кола).?

Коментар

Хм? Някакви идеи?

Коментар

Колега, наистина ако не ти губи спирачна течнос проблема най-вероятно е от помпата. Гумичките вътре се износват и почват да изпускат налягането зад буталото и затова ти пропада педала. Сигурно е възможно и да се рециклира, но най-добре си е нова.

Коментар

При изправна спирачна помпа педала стои горе и ако ще и с двата крака да му скочиш, няма да падне до долу. Разбира се и при изрядна спирачна система. Ако не губи спирачна течност и няма въздух в системата то помпата е за смяна!
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Незнам дали при Типака има саморегулиращи механизми на задните спирачки. Нищо чудно да е от тях, при мен беше така след смяна на задните накладки и неправилно регулиране на механизмите (имаше мн разстояние между накладката и барабана, което механизмът трябваше да обере, но уви).... и така педала ми пропадаше чак до долу преди да почне да спира колата. В този сервиз трябва да са направили това предполагам А ако не ти се губи спирачна течност, значи цилиндърчетата са ок, и все пак огледай около колелата за течове! Тогава ти остава или помпата или това, което ти казах.Поздраави!
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

+1, че накладките са далеч от барабана, оправете регулиращите механизми на задните челюсти.

Коментар

Е не може да е от това , че накладките са далеч от барабана, защото, както съм описал по-горе проблемът с пропадането на педала се получи след известно каране и постепенно започна да хваща все по-ниско педала на спирачката.Остава помпата - ако тя е заминала (или гумичките вътре в нея) ще губи ли спирачна течност или не?Благодаря!

Коментар

vixata написа:
                    Е не може да е от това , че накладките са далеч от барабана, защото, както съм описал по-горе проблемът с пропадането на педала се получи след известно каране и постепенно започна да хваща все по-ниско педала на спирачката.Остава помпата - ако тя е заминала (или гумичките вътре в нея) ще губи ли спирачна течност или не?Благодаря!
                    Не е задължително да губи спирачна течност(но е възможно), може само да си пропада.

Коментар

Working...
                    X