Здравейте колеги, сложих на Бравото джанти "Дезент" 16/9j ет-15 и следователно гумите излязоха извън калниците (какъвто беше и замисъла), но започнаха да опират в калниците при преминаване през неравности на пътя, не дупки а просто през места където асфалта е пропаднал и то с не голяма скорост, с повече от 50км/ч ако мина праз нещо такова и опират, а да неговорим какво става ако някой седне отзад. Та мислъта ми какво да направя дали да сложа спортни пружини което не е много одачен вариант тъйкато те са по ниски, или да опитам да изкривя или изрежа ръба на калниците. Моля за съвет!!!Или ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил с него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гумите опирта в калниците!!!
Collapse
X
-
martooo написа:Едвали в БГ е забранено. В Германия и Белгия е знам че е збранено гумите да стърчат извън калниците и поради това стречват гумите за да са вътре и така само джантите стърчат навън което вече не е наказуемо. По същия начин са и моите. А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицайBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:martooo написа:Едвали в БГ е забранено. В Германия и Белгия е знам че е збранено гумите да стърчат извън калниците и поради това стречват гумите за да са вътре и така само джантите стърчат навън което вече не е наказуемо. По същия начин са и моите. А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицайФиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
martooo написа:...А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицайFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
и да ги резне, не виждам какво ще отслаби, то калника не е носеща конструкция, като се облегнеш на калника по-сериозно и той потъва, така че това ти е най-малкия проблем. обаче не надигай колата в никакъв случай и без това е много лека задницата, остава й само да е висока...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:и да ги резне, не виждам какво ще отслаби, то калника не е носеща конструкция, като се облегнеш на калника по-сериозно и той потъва, така че това ти е най-малкия проблем. обаче не надигай колата в никакъв случай и без това е много лека задницата, остава й само да е висока...
Коментар
-
Re: Гумите опирта в калниците!!!
martooo написа:Здравейте колеги, сложих на Бравото джанти "Дезент" 16/9j ет-15 и следователно гумите излязоха извън калниците (какъвто беше и замисъла), но започнаха да опират в калниците при преминаване през неравности на пътя, не дупки а просто през места където асфалта е пропаднал и то с не голяма скорост, с повече от 50км/ч ако мина праз нещо такова и опират, а да неговорим какво става ако някой седне отзад. Та мислъта ми какво да направя дали да сложа спортни пружини което не е много одачен вариант тъйкато те са по ниски, или да опитам да изкривя или изрежа ръба на калниците. Моля за съвет!!!Или ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил с него.Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Така днес си поиграх малко с калниците нарязах ръба на калниците през 1/2см. на дълбочина около полвината от него и го закривиха нагоре, след това грундирах ръба дет се олюпи боята и където бях ряазъл и нанесох боди за прагове и подкалници все още нз дали съм постигнал някакъв ефект защото несъм я карал, но пък така веждите станаха доста здрави защото се получи двоен подгъв,
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар