Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гумите опирта в калниците!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гумите опирта в калниците!!!

Здравейте колеги, сложих на Бравото джанти "Дезент" 16/9j ет-15 и следователно гумите излязоха извън калниците (какъвто беше и замисъла), но започнаха да опират в калниците при преминаване през неравности на пътя, не дупки а просто през места където асфалта е пропаднал и то с не голяма скорост, с повече от 50км/ч ако мина праз нещо такова и опират, а да неговорим какво става ако някой седне отзад. Та мислъта ми какво да направя дали да сложа спортни пружини което не е много одачен вариант тъйкато те са по ниски, или да опитам да изкривя или изрежа ръба на калниците. Моля за съвет!!!Или ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил с него.
    Прикачени файлове

По принцип е забранено гумите да излизат извън калниците и могат да те спрат от движение.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Едвали в БГ е забранено. В Германия и Белгия е знам че е збранено гумите да стърчат извън калниците и поради това стречват гумите за да са вътре и така само джантите стърчат навън което вече не е наказуемо. По същия начин са и моите. А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицай

Коментар

martooo написа:
        Едвали в БГ е забранено. В Германия и Белгия е знам че е збранено гумите да стърчат извън калниците и поради това стречват гумите за да са вътре и така само джантите стърчат навън което вече не е наказуемо. По същия начин са и моите. А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицай
        И после полицайте искат хората да имат респект към тях,а не погледнат как са възпитали децата си. И баща ти ,като е полицай,какво?Законите не важат за теб ли?По темата: има предписани размери на гуми и джанти от производителя.Желателно е спазването им!
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Сложи пружини от Мареа.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

dudulia написа:
            martooo написа:
            И после полицайте искат хората да имат респект към тях,а не погледнат как са възпитали децата си. И баща ти ,като е полицай,какво?Законите не важат за теб ли?По темата: има предписани размери на гуми и джанти от производителя.Желателно е спазването им!
            Човек в какъв филм се вкарваш бре? Момчето просто си е сложил по широки гуми и казва,че няма да го закачат полицайте за тях... А стига с тея глупости,не е убил човек...По темата,ако ти закача в ръба на калника,направо режи ръба и си свиркай,иначе друг вариант е да я повдигнеш отзад,но ще ти стане нестабилна и не си заслужава..
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

И татенцето като е полицай, с какво е по-тарикат от нас простолюдието ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

martooo написа:
                ...А пък и да е аз нямам проблем защото бащами е полицай
                Ето затова ни е такова дереджето... А иначе по темата - сложи нормални джанти и гуми и не се занимавай с глупости! Това с рязането на калниците е голяма недомислица! Ако изрежеш ръба ще отслабиш цялата конструкция на калника. Ако ти го направи кадърен тенекеджия няма да има проблем, защото ще изгради ръба, както е в момента, но няма да се разминеш тънко. С повдигането на окачването колата ти ще стане по-нестабилна от такава с гуми 14-ки!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

и да ги резне, не виждам какво ще отслаби, то калника не е носеща конструкция, като се облегнеш на калника по-сериозно и той потъва, така че това ти е най-малкия проблем. обаче не надигай колата в никакъв случай и без това е много лека задницата, остава й само да е висока...
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    и да ги резне, не виждам какво ще отслаби, то калника не е носеща конструкция, като се облегнеш на калника по-сериозно и той потъва, така че това ти е най-малкия проблем. обаче не надигай колата в никакъв случай и без това е много лека задницата, остава й само да е висока...
                    за задните може и да се съглася но я изрежи предните без да им правиш ръб като този които имат и пробваи да караш така да видим дали при по висока скорост няма да се клатят като пердетата в хола
                    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Абе само на мен ли ми се струва, че Браво-то ти по принцип е по-ниско от оригиналното отзад. Имаш ли някаква каса отзад? ...баскаса не от бира :D
                      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

pakumba написа:
                        ...като се облегнеш на калника по-сериозно и той потъва...
                        А като му махнеш ръба, знаеш ли, как ще започне да потъва? И без това ламарината е супер тънка...
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Гумите опирта в калниците!!!

martooo написа:
                          Здравейте колеги, сложих на Бравото джанти "Дезент" 16/9j ет-15 и следователно гумите излязоха извън калниците (какъвто беше и замисъла), но започнаха да опират в калниците при преминаване през неравности на пътя, не дупки а просто през места където асфалта е пропаднал и то с не голяма скорост, с повече от 50км/ч ако мина праз нещо такова и опират, а да неговорим какво става ако някой седне отзад. Та мислъта ми какво да направя дали да сложа спортни пружини което не е много одачен вариант тъйкато те са по ниски, или да опитам да изкривя или изрежа ръба на калниците. Моля за съвет!!!Или ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил с него.
                          Не съм сигурен кое е най доброто решение, но мое мнение е че колицата с тези джанти стои много много добре и можеби малко трябва да ти раздуят калниците. Но и аз смятам както колегата PaUnOff , че малко ти е свалена колицата. Всеки ден минаваш пред нас и набързо съм я мяркал докато се рова аз по моята в гаража. Много е прилична.
                          Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
                          Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
                          VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
                          VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Така днес си поиграх малко с калниците нарязах ръба на калниците през 1/2см. на дълбочина около полвината от него и го закривиха нагоре, след това грундирах ръба дет се олюпи боята и където бях ряазъл и нанесох боди за прагове и подкалници все още нз дали съм постигнал някакъв ефект защото несъм я карал, но пък така веждите станаха доста здрави защото се получи двоен подгъв,

Коментар

Решението е елементарно но много късно видях темата.Подлагат се втулки на носача/вътре в пружината под ориг тампон който опира в носача при потъване на задницата .Втулките са метални ,на носача има дупка за болт/гайка.

Коментар

Working...
                              X