Re: нови амортисьори-никаква промяна.имам ли проблем?
Ами, аз в момента съм в търсене на ново возило. И, честно казано, на нито една кола не ми дойде на ум даже, да натисна преднаца , нито пък задница...Защото натискайки, други колеги вече обясниха, въздействаш на пружината. А, амортисьора остава пасивен, докато не пуснеш ръката. След това, би трябвало съответният калник, предполагам там натискаш, би следвало да се върне в изходно положение без допълнителни разлюлявания. Това е по принцип.Де факто, ти го натискаш с мижавата сила от теглото си, което приемаме за около 80 кг. Мижаво, защото в движение, на пружината действат сили в стотици килограми, това е теглото на автомобила, умножено от инерционните сили.От цяото това нещо , искам да кажа, че по твоят метод можеш единственно да установиш ТОТАЛНО неработещ амортисьор. Но, не можеш да диагностицираш амортисьор който вече на пътя не удържа "клатенето" на автомобила, но пък на място след натискане от теб, се връща еднократно в изходно положение. Аз единствено вярвам на пътният тест, или пък на шок тест. Защото тези тестове показват състоянието на амортисьора при работнио натоварвания.
lumitimi написа:
Коментар