Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нови амортисьори-никаква промяна.имам ли проблем?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз си взех B4 за задни амортисьори и съм доволен. При силно натискане и пускане задницата се връща в изходна позиция и не се опитва да се клати. Между другото тестовете на газови амортисьори е несериозно, защото повечето машините за технически прегледи са настроени за маслени и дават сериозни отклонения при газовите. На снимката по-долу са старите ми маслени амортисьори и кутиите на новите газови. Съответно старите показваха 71-73 процента и задницата на колата се повдигаше нагоре-надолу приблизително 2 см преди да застане в нормално състояние, а новите показаха 51 процента при положение, че такива лашкания няма. В интерес на истината амортисьорите работят много добре, но по сериозен резултат със стабилността постигнах чрез преминаване от високи 13" гуми на 15" нископрофилни. Да не би и при теб проблема да е такъв. Ако гумата е много висока няма как да не пружинира и това да те лъже, че проблема е в амортисьорите.
    Прикачени файлове
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

Ако е с 15ки - 65 им е височината.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

да приемем че люшкането е от омекнали пружини или високи гуми, но какво ще кажете за това че като карам с 30-40 км/ч по неравен път и натисна спирачки, абс-а се включва.имам в предвид леко натискане на спирачки.особено по павета е направо дразнещо.
        FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

emzo написа:
          Ако е с 15ки - 65 им е височината.
          195/65/15 са ми гумите

Коментар

Е грайфер имат ли тия гуми ?Направи диагностика на АБС централата.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

вчера измих старите амортисьори и видях че са COFAP made in Itali газови.предполагам че са оригиналните и за 118 000км.не вярвам да са останали толкова здрави, че като сложа нови да не усетя никаква разлика.пак казвам, че според това което четох в мрежата очаквах колата да стане по-твърда.никой ли не е купувал BILSTEIN B-4. да заложа ли пак на тази марка за задни.нека се включи някой на който са му "испадали пломбите" и да даде мнение от личен опит.

Коментар

нека се включи някой на който са му "испадали пломбите" и да даде мнение от личен опит.
                Моите изпадаха , но колата ебеше, че вече и остана само скелета АР 155 В4-ките са отпред, отзад съм с В6, а те вече спомагат и за разбиване на камъни в бъбречетата :D . В4-ките в началото ги карах с ориг. пружини и возеше като каруца, ама от тия с дървените колела, не модерните със сликовете :P. С АРЕХ-аспортивните пружини вече, колкото и странно да е - возията отпред поомекна, но пак си е кокалива де. На павета е кошмар, но иначе е като карт. Направиха вече 5 год. ~ 25-30 хил. км 90% из изкопите в София и са си ОК. Люшканици, пружиниране и поведение на файтон не е имало.Гумите забравих да напиша - 195/50/15 отпред и 205/50/15 отзад напомпани на 2.5 пр./2.4 зад.А като се замисля с 185/55/14 пр. на 2.3 и 185/60/14 зад. на 2.1, наистина поомекват нещатапак си е твърдо, но не като горния вариант...
                AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

значи моите гуми(195/65/15) ги помпам на 3 атм. и проблема ми е решен!?

Коментар

lumitimi написа:
                    Глупости.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      lumitimi написа:
                      Глупости.
                      разбира се че са глупости! но от известно време изместваме разговора към гумите.аз с тия гуми си бях преди смяната. помпам не повече от 2.1 и си имат грайфер.амортисьорите смених, защото един майстор, през който са минали доста фияти като се облегна на колата ми каза да си купя нови(не е вносител на части).от тогава мина година. през това време наблюдавах нещата и сега когато съм с нови амортисьри очаквах промяна.

Коментар

Моя съвет е да отидеш на някоя от срещите в Сф и да видиш на колегите как са.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Моя съвет е да отидеш на някоя от срещите в Сф и да видиш на колегите как са.
                          благодаря, аз даже си мислех да ида на Горубляне и да скачам по колите в автокъщите

Коментар

Re: нови амортисьори-никаква промяна.имам ли проблем?

lumitimi написа:
                            .....аз обаче си тествам по стария начин-с натискане въпреки че на едното място ми се присмяха...
                            :D :D :D
                            FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Re: нови амортисьори-никаква промяна.имам ли проблем?

YAROSHKH написа:
                              lumitimi написа:
                              .....аз обаче си тествам по стария начин-с натискане въпреки че на едното място ми се присмяха...
                              :D :D :D
                              може ли да се обосновеш, защото според мен доста хора разчитат на този метод ако си купуваш кола втора употреба няма ли да я натиснеш

Коментар

Амове

Колега 2000 16в тея кафевите са си живи Жигулски задни амортесиори :P

Коментар

Working...
                                X