здравейте колеги.карам стило 1.6 три врати от около две години.сложих си нови амортисьори билщайн газ отпред и според това което изчетох в нета очаквах колата ми да стане по-твърда.това обаче не стана.няма никаква разлика освен че колата се вдигна 1,5см.(премерих я преди и след смяната).пак съм нестабилен в дълък завой,забивам предницата при рязко завиване, абс-а ми се включва рано като спирам при неравности и превъртам гуми при тръгване, все едно че съм си купил още 50 коня а не амортисьори.знам че и задните амортисьори влияят на стабилноста в завой, но другите неща не трябваше ли да се подобрят. ходих на шок тестер на две места и ми казаха че всичко е ок.аз обаче си тествам по стария начин-с натискане въпреки че на едното място ми се присмяха.като натисна колата и я пусна не спира веднага а прави още едно полюшване.моля колеги които имат триврато стило или тези които са си купили билщайн в-4 газови да споделят.трябва да сменям и задни амортисьори но първо трябва да знам дали да рекламирам предните.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нови амортисьори-никаква промяна.имам ли проблем?
Collapse
X
-
ако сменя пружините, но не със спортни ще помогне ли?аз избрах билщайн б4 защото четох че с тях колата ще стане по-търда без да сменям пружини.имам друга кола с амортисьори закс отпред на над 150 000. нея като я натисна потъва десетина сантиметра но щом я пусна се дига и замръзва а стилото прави още едно поклащанеFIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
-
Добре де колеги какво общо има амортесьора с мърдането на колата надолу? Колко ще мърда надолу зависи от твърдостта на пружината, а колко време ще се вдига нагоре до нормално положение зависи от амортесьора. Амортесьорът не позволява на автомобила да се "люшка, клатушка" или така наречените колебливи движения след влизане на колата в дупка, остро вземане на завой и т.н.За мен това което описваш, че при натиск надолу не се вдига веднага до начално положение, а прави "още едно поклащане" си е чисто проблемен амортесьор, дори не мога да го нарека и амортесьор!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
biker_81 написа:Колега cokata,пружините ми са най нормални но амортисьора е двойнодеистващ,тоест действа и надолу,и нагоре.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
cokata_23 написа:biker_81 написа:Колега cokata,пружините ми са най нормални но амортисьора е двойнодеистващ,тоест действа и надолу,и нагоре.FIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
-
предишните амортисьори най-вероятно са били оригиналните, защото аз съм първи собственик в БГ.незнам каква марка са.нямат щампа на метала, а само разложени лепенки. закс имам на дуга кола(форд сиера).тя е 20 годишна с оригиналните пружини, а закс-а са на над 150 000, но като натисна предницата е по-твърда, а като я пусна щом се вдигне замръзва.щях да си купя закс, но са по-скъпи, а и преди бях чупил втулка на заден амортисьор и не ми го признаха за гаранцията.FIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар