Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата на ръчната свети постоянно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата на ръчната свети постоянно

Здравейте, днес на тръгване от работа след като колата цял ден е стояла на ръчна спирачка..., лампичката за ръчната (!) не изгасна. Покарах я малко така, колата си спираше перфектно имаше си инерция, но спрях да видя спирачната течност. Беше пълно до горе казанчето. От него излиза някаква букса, откачих я и се управи. Въпроса ми е каква е ролята на тази букса и мога ли да карам така извесно време (седмица, две) докато я погледне майстор.Колата е Браво 1,2 16V 82 к.с.Благодаря на всички предварително.

Макар моята кола да е Пунто, мога дакажа, че при мен стана същата работа. Светна червената лампа за ръчната. В крайна сметка проблемът се оказа в датчика на казаначето, който следи нивото на спирачната течност. Откачих го, лампата загасна и така си карам вече 2 години. Само редовно поглеждам нивото на спирачната течнсот.В Аутоиталия не можаха още тогава да намерят този датчик в техните каталози, така че си карам така. Намерих го в чуждестранни онлайн магазини за 18 евро, но не ми се занимаваше да поръчвам. Но, разбира се, това е инфо от преди 2 години. Сега може и да го има в Аутоиталия.Предполагам, че проблемът ти е като при мен.

Коментар

Re: Лампата на ръчната свети постоянно

coko написа:
      Въпроса ми е каква е ролята на тази букса и мога ли да карам така извесно време (седмица, две) докато я погледне майстор.Колата е Браво 1,2 16V 82 к.с.Благодаря на всички предварително.
      Там има един прост ключ, , който се затваря когато нивото на течност спадне, един поплавък потъва, и дава контакт между двата кабела на тази букса, по единият идва +12 от лампата на таблото, а другият отива в маса. Най-общо в профил си го представи така: _Т_ Можеш да караш така без да се притесняваш, но си поглеждай редовно нивото на течността и потърси причината. Устройството е елементарно.Случайно да имаш АБС-система, но да не и свети жълтата лампа при контакт?!?

Коментар

ogi28b написа:
        coko написа:
        Въпроса ми е каква е ролята на тази букса и мога ли да карам така извесно време (седмица, две) докато я погледне майстор.Колата е Браво 1,2 16V 82 к.с.Благодаря на всички предварително.
        Там има един прост ключ, , който се затваря когато нивото на течност спадне, един поплавък потъва, и дава контакт между двата кабела на тази букса, по единият идва +12 от лампата на таблото, а другият отива в маса. Най-общо в профил си го представи така: _Т_ Можеш да караш така без да се притесняваш, но си поглеждай редовно нивото на течността и потърси причината. Устройството е елементарно.Случайно да имаш АБС-система, но да не и свети жълтата лампа при контакт?!?
        Имам АБС-система, но лампата си светва при контакт.

Коментар

coko написа:
          Въпроса ми е каква е ролята на тази букса и мога ли да карам така извесно време (седмица, две) докато я погледне майстор.
          Ролята на този датчик е да казва кога нивото на течността е ниско. Това обаче не значи, че трябва да се долее, а че накладки и/или дискове са за смяна. Колегите правилно казват, че нищо фатално няма ако караш така, но трябва да следиш нивото.

Коментар

Тази букса е част от капачката на казанчето за спирачна течност. Преди време аз имах проблем само че при мен не светеше при намаляло ново на течноста, дори и при натискането на гумичката на капачката пак не светваше. Направих следното, махнах буксата свалих капачката и я разглобих и видях че двете пластинки които трябва да контактуват са доста окислени и мръсни, понакиснах ги в контактен спрей после ги поизтърках с шкурка. Зглобих отново капачката и всичко се оправи. като натиснеш гумичката на капачката и си светкаше. При теб колега, може нещо да е засекло, да се напълнило с боклук. Моя съвет е да разглобиш капачката и да видиш какво е положението.
            FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Working...
            X