Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна и мнения за амортисьори на Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна и мнения за амортисьори на Пунто

    Здравейте колеги...Става въпрос за Фиат Пунто 1.7тд/1997г. Значи преди година смених оригиналните от Фиата амортисьори, с втора употреба направо цели (амортисьори, пружини, макферсони). Тампоните яко се беха разбили и доста тропаше а колата бе като параход по пътя . След смяната тогава нещата се оправиха, но още при смяната забелязахме с един приятел че тези амортисьори които съм взел са някакси по малки или стоят като по слаби. После звъннах на колагета разбрах ,че са от бензин тези и колата след смяната доста клекна..доста нисичка стана.Евентуално пружините са по слаби знам ли.. И От тогава до днес си карам така...само че адски изнервящо да ти закача предпазителя на предната маска, на неравни паветирани улици, като спускаш..Също усещам ,че при пълен завой не иска да изправи волана сам има нещо като влачене, се усеща ,нз дали ще ме разберете, но както и да е. Казвам ви това като предистория... Сега съм решил да сменя амортисьорите ,само мисля да сваля пружините от оригиналните дето си беха с Фиата, надявам се че ще станат ? Чета из нета различни мнения за марки амортиосьори, за газови за маслени или и двете... Какво може да ми препоръчате и така да е на по прилични цени че с тая криза..луда работа..?Благодаря Ви !!!А, и мисля този път да извърша цялата процедура в сервиз та да видя дали няма нещо друго за смяна...
    Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

    #2
    Колеги предлагат ми разни ОПТИМАЛ 70лв парчето...но не четох добри мнения за тях...Май ще се спра на КОФАП, но проблема сега е маслени или газови?
    Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

    Коментар


      #3
      Здравей колега.Аз съм с предни Кофап маслени и съм доволен,по принцип не харесвам газови за Пунтото,че то и без това си вози твърдо.А Оптимал наистина няма добри одзиви за тях.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

      Коментар


        #4
        Ахам...амм иначе газовите неги ли дават по надежни и с повече живот...въпреки че то е както нацелиш в повечето случаи.Благодаря все пак..
        Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

        Коментар

        Working...
        X