Колеги някой сменял ли ги е на типо,без да сваля магарето надолу?На кофти място са и незнам как ще се изкълча за да ги сменя.Споделете малко информация и някой и друг пиниз.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тампони на ст. щанга-смяна?
Collapse
X
-
кола
На Пунто Външните се сменят лесно но вътрешните трябва да се свали цялата Щанга тук има схема http://www.spangerum.com:7080/navi?....--------------Използвай този начин за линковете:Код:[url=ЛИНК] ТЕКСТ НА ЛИНКА [/url]
kluchar написа:
-
На Мареата, която е на базата на Типо не се сваля магарето. Тампоните можеш да си ги смениш и на тротоара, но си е доста дупене и много мамата, щото е неудобно. Не, че на канал ще ти е по-лесно де. Пиниза е да откачиш едната биалетка, за да не е под напрежение щангата. Другият зор е да събереш двете части на скобата, която държи тампоните. Има един ръб, който трябва леко да се изпили. Не го махай целият, защото после ще ти е трудно да фиксираш двете половини. Ще разбереш за какво говоря след като извадиш самата скоба.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Незнам дали са сменяни,ама ги оглеждах и не са заварени на 100%.Притисняваме болчето откам купето,на тъпо място е и незнам как ще вкарам гедора или лулата.Ще опитам все пак.Не ми се пуска магарето щото някой специалист отдолу е точковал болтовете които държат магарето с електрожена и трябва да играе флекса.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Колега, сигурен ли си, че са износени тез тампони? Мой съвет е първо да разкачиш биелетите от стабилизиращата щанга и носачите и да провериш дали се движи лесно или трудно. На типо-то не се разбиват току-така тез тампони. Ако се движи трудно щангата - не си навъртай кушията по смяната. Ако обаче се движи лесно... мали!Аз моите ги смених с полиуретанови, заради гъзарията, а и за да препоцинковам скобите, а не защото бяха износени!Виж - на мареа съм сменял много, но винаги - моста долу, щангата - на менгемето и така. Занитени са една за друга двете половинки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар