Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със "кантара" Фиат Типо.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със "кантара" Фиат Типо.

Здр,Когато карам с човек или сам отпред имам спирачки без проблемни.Когато се качи някой отзад и седне в дясно спирачките пак са си перфектни.Ако се премести в средата да не говорим да седне в ляво веднага изчезват спирачките.На момента потъва педала и все едно спирам лодка във вода Smile Мести се въпросния човек пак в дясно и всичко си е наред. нНякой може ли да снима как трябва да е в изправност въпросното кантарче,че аз гледам и уж всичко си е наред ама като нямам мостра да знам...
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

А сигурен ли си, че имаш въпросното устройство в колата, защото моята съм я огледал и няма и помен за подобно нещо, а е същата. Пусни една снимка да го видим.
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

По спомен мисля че е хванато за задния мост, а за лоста му е хваната пружина прихваната към стабилизиращата щанга
      '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
        По спомен мисля че е хванато за задния мост, а за лоста му е хваната пружина прихваната към стабилизиращата щанга
        Всичко ми е раждясало...Точно така е при мен.И тогава къде е проблема като всичко си е хванато?

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ами мисля си че може би имаш въздух в системата след кантара и когато се натовари и кантара сработи губиш налягане в спирачната система, но това си е моя гледна точка
          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
            Ами мисля си че може би имаш въздух в системата след кантара и когато се натовари и кантара сработи губиш налягане в спирачната система, но това си е моя гледна точка
            И аз си го мисля това,но възможно ли е?Няма ли да се мести малко по малко въздуха и в казанчето да ми показва,че иска доливане?И как изведнъж тоя въздух,като след последното обезвъздушаване мина доста време преди да излезне този проблем..Ако е от това трябва да обезвъздуша спирачките наново обаче с натварена кола ли? Или някакво друго решение...Ето и снимка,но не се вижда много добре..

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Свали го тоя кантар,почистиго,източи цялата система,продухай я,напълни и обезвъздуши както трябва.Тази манипулация иска време,а не пари,според мен ще имаш ефект....при мен имаше.
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Въздуха не се мести към казанчето, а течността намалява от износването на накладките Относно обезвъздушаването не се налага колата да е натоварена просто когато не е налягането към задните апарати е по-малко, но има/трябва да има/ такова ако мислиш да махаш кантара поне при мен видях голям зор с лашкането на тръбичките. При мен беше блокирало рамото на кантара и се беше скъсала пружината самото рамо трябва да се движи доста лесно надявам се да съм ти полезен бая съм се мъчил докато му докарам адекватни спирачки на возилото
                '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

И аз имам проблем с кантарчето на темпрата, макар че съм със дискови спирачки отзад все не спират. като набия спирачки предните се търкат а задните не повлачват изощо, даже като я носих на преглед човека каза че почти не държат задните спирачки. И сега мисля да махам това кантарче но ме притеснява това че при леко натискане дали няма да поднася задницата защото е по лека? моля дайте съвет какво да правя? благодаря
                  темпра 1,9тд

Коментар

Искрен написа:
                    И аз имам проблем с кантарчето на темпрата, макар че съм със дискови спирачки отзад все не спират. като набия спирачки предните се търкат а задните не повлачват изощо, даже като я носих на преглед човека каза че почти не държат задните спирачки. И сега мисля да махам това кантарче но ме притеснява това че при леко натискане дали няма да поднася задницата защото е по лека? моля дайте съвет какво да правя? благодаря
                    Колега, предполагам знаеш, че така трябва да е - при набиване на спирачки с празна кола, или само с пътник до шофьора спирачките спират в съотношение 70:30 предни-задни! Задните в случая пак спират, но не чак толкова силно, че да блокират колелата! Нерядко във форума са обсъждани случаи за проблеми при минаването на преглед именно заради незнанието на провеждащия прегледа за функцията на кантарчето. Другия път седни отзад, когато е на валяците и виж какво ще покаже стенда. Една профилактика на спирачната система би повлияла добре.За колегата с nanobanano - в това, при промяна на мястото на пътника отзад да се влияе на кантарчето не виждам логика. Освен моста да е счупен, което е абсурдно! Нещата са направени симетрично и моста се натоварва независимо дали пътника е в ляво или дясно. Огледай го пак, но с човек, който да се качва и слиза - можеш да забележиш нещо, като например притиснат заден спирачен маркуч някъде. Иначе за въздуха след кантарчето - в най-затвореното си положение кантара пропуска приблизително 30% от спирачната течност. Ако има въздух ще си проличи и без да има седнал човек.
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Значи въздуха отпада със сигурност?Защото това като се мести човек си е така,в това съм напълно сигурен,от доста време карам с тоя проблем... А когато няма никой от зад спирачките са номер 1.

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Имехме сходен проблем с баща ми. Техника (майстора) направо премахна този кантар. Вярно, че не е приятно без него, но пък нямаше как да намерим нов, а втора употреба, който не е ясно колко още време ще работи няма смисъл. Цялата работа без кантар, е че и задните спират почти еднакво както предните. Чесно казано нищо различно не видях като съм карал без кантар, а и го нямаше момента с поднасянето на задницата.... но и аз не карам с високи скорости, което със сигурност е от значение
                        Skoda AMfabia 1.2 12v
                        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Проблема от липсата на кантар идва най-често когато караш сам и колата е лека, а пътя е хлъзгав от вода/лед/сняг/слана и други фактори, при нужда от бързо спиране се случва задницата бързо да изпревари предницата Изобщо пробва ли задните апарати за въздух ?
                          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Ами не мога,защото трябва още един човек и ще видя тия дни как ще стане.А и колегата Forsaken каза,че не може да има въздух,но ще пробвам...

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Working...
                            X