Здравейте, днес си взех колата от сервиз, където ми сменяха амортисьори и тампони+лагери над тях.Правили са и т.нар. реглаж, което не знам какво е, но като седнах да карам, за да държа правата посока, трябва да държа волана завъртян надясно, а като го пусна - влече наляво.От сервиза ми предлагат да сменям местата на предните гуми, но е абсурдно да е от тях, двете отпред са нови (500km), а преди да оставя колата в сервиза не е имало проблем.Предлагат ми ако сямна местата на гумите не реши проблема, да им я оставя да я оправят, което няма да мога скоро да направя, щото сервизът е доста далеч.Имате ли идеи какви варианти има за причина за такъв проблем и до колко са решими?Какво в крайна сметка представлява т.нар. реглаж, щом управлението след ремонта и реглажа е така прецакано и какво е трябвало да очаквам от него (реглажа)?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дърпа на ляво след сменени амортисьори
Collapse
X
-
възможно е да тегли от гумите, но само принципно. в твоя случай няма как да е от тях, щом са нови и щом преди това не е имало проблем /най-вече това/. кажи им, че си ги обърнал гумите и не се е опраила и да се спасяват. на мен ми теглеше от перфектни на външен вид гуми, 2008 год произведени, баланс маланс всичко е перфектно на вид, но ми тегли, взех си 2 нови и тези минаха отзад и сега спи. а на лично ще ти пиша адреса на сервиз, за който смело мога да ти гарантирам как се справят с реглажа.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Аман от майстори.Как може да си оставиш ръцете или като не разбираш по-добре не пипай.Да не би някой стажант в сервиза да е работил по автомобила.Аз със рулетката ще направя сходимоста на предните колела пред гаража и няма да дърпа на никъде.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
mitkodpd написа:при всички положения са си оставили ръцете. ще споделиш ли кой е сервиза (поне на лично).Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Реглаж
При мен като бяха сменяли амолтисьорите макферсона -лагерите с табпона ги бяфа обърнали и носеше на дясно като ги обърнах се опрлави ама при Бравото май неможе да се обърне http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=0&DRW_NUM=2
Коментар
-
Мале мале..И аз така си мисля, че са си оставили ръцете. Дочух, че е възможно като са завили кормилото направо, да са го оставили под напрежение, което е щяло да се освободи, ако бяха дали малко напред или назад, примерно. През почивните дни бях извън София и не намерих работещ сервиз със стенд, предстои да се решава през седмицата проблемът.При тези няма да се връщам, много са ми далеч, а и постоянно в остата му беше на човека, че бързат и нямат много време, явно така са направили и регулирането.Аз разчитах да си ползват колкото време им трябва за качествена работа, не съм ги гонил за срок, те си определиха и цената, която не съм коментирал, но те бързаха, което както на пръв поглед е добре, така на втори се оказва, че не е. Това, което проверих и е наред, че новите амортисьори, прахоуловители и тампони са нови, си е истина, но пък съм си ги платил.Сервизът няма какво да го крия, прехваления от колегата GTipo сервиз в Хладилника на улица Филип Кутев 7 до пожарната. Изглежда комплексът от гаражи, в един от които е сервизът, е бил към СБА и има някакъв мотополигон в съседство. Ясно е, че никой няма да поеме на сериозно проблем, след като си е взел парите(щом ме изпратиха по телефона да си сменям гумите...), преди имах подобен неприятен казус със сервиз АСПО, а по принцип не бих им имал доверие на тези, щом нещата отиват към поемане на един вид гаранция, за това мисля да се търси друг сервиз за целта.Отделно в събота сутринта "майстора" не можеше да бъде намерен по телефона, което може да се обясни и с това, че е почивен ден.
Коментар
-
Vladim написа:Ако ще оправят проблема за тяхна сметка ги чанчи докато не си свършат работата! Ако ти искат допълнително пари им тели една сериозна майна и иди на друго място, където да ти направят реглаж на предницата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар