Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дърпа на ляво след сменени амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дърпа на ляво след сменени амортисьори

Здравейте, днес си взех колата от сервиз, където ми сменяха амортисьори и тампони+лагери над тях.Правили са и т.нар. реглаж, което не знам какво е, но като седнах да карам, за да държа правата посока, трябва да държа волана завъртян надясно, а като го пусна - влече наляво.От сервиза ми предлагат да сменям местата на предните гуми, но е абсурдно да е от тях, двете отпред са нови (500km), а преди да оставя колата в сервиза не е имало проблем.Предлагат ми ако сямна местата на гумите не реши проблема, да им я оставя да я оправят, което няма да мога скоро да направя, щото сервизът е доста далеч.Имате ли идеи какви варианти има за причина за такъв проблем и до колко са решими?Какво в крайна сметка представлява т.нар. реглаж, щом управлението след ремонта и реглажа е така прецакано и какво е трябвало да очаквам от него (реглажа)?

Е не виждам нищо лошо ако искат да я закараш и да погледнат какъв е проблема.Особено ако е за тяхна сметка?
    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

кола

може да неса си сложили нещо както трябва да са обърнали и ъгъла на амотсиьора е различен и за това носи на една страна не е проблем гумите
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Тея реглаж не могат да правят, отивай в друг сервиз само за реглаж и то по-добре в сервиз с реглаж на компютър и с "лазери".
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

възможно е да тегли от гумите, но само принципно. в твоя случай няма как да е от тях, щом са нови и щом преди това не е имало проблем /най-вече това/. кажи им, че си ги обърнал гумите и не се е опраила и да се спасяват. на мен ми теглеше от перфектни на външен вид гуми, 2008 год произведени, баланс маланс всичко е перфектно на вид, но ми тегли, взех си 2 нови и тези минаха отзад и сега спи. а на лично ще ти пиша адреса на сервиз, за който смело мога да ти гарантирам как се справят с реглажа.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Щом волана му е крив са си оставили ръцете при реглажа, изобщо не е от гумите. Дори да дърпа нанякъде при изправен волан колата трябва да върви направо.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аман от майстори.Как може да си оставиш ръцете или като не разбираш по-добре не пипай.Да не би някой стажант в сервиза да е работил по автомобила.Аз със рулетката ще направя сходимоста на предните колела пред гаража и няма да дърпа на никъде.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

То изобщо е нямало нужда от реглаж, ама нали трябва да вземат парите...

Коментар

spark написа:
                  Щом волана му е крив са си оставили ръцете при реглажа, изобщо не е от гумите. Дори да дърпа нанякъде при изправен волан колата трябва да върви направо.
                  Това е станало на 100% ..
                  Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Ако ще оправят проблема за тяхна сметка ги чанчи докато не си свършат работата! Ако ти искат допълнително пари им тели една сериозна майна и иди на друго място, където да ти направят реглаж на предницата.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

при всички положения са си оставили ръцете. ще споделиш ли кой е сервиза (поне на лично).
                      Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

mitkodpd написа:
                        при всички положения са си оставили ръцете. ще споделиш ли кой е сервиза (поне на лично).
                        Не на лично,а публично го кажи,да не се преебе някой друг.Затова когато имам време си правя всичко сам,че после ми излиза златно...като мина на 3 реглажа примерно и се окаже еди си кво незатегнато..
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Реглаж

При мен като бяха сменяли амолтисьорите макферсона -лагерите с табпона ги бяфа обърнали и носеше на дясно като ги обърнах се опрлави ама при Бравото май неможе да се обърне http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=0&DRW_NUM=2
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Мале мале..И аз така си мисля, че са си оставили ръцете. Дочух, че е възможно като са завили кормилото направо, да са го оставили под напрежение, което е щяло да се освободи, ако бяха дали малко напред или назад, примерно. През почивните дни бях извън София и не намерих работещ сервиз със стенд, предстои да се решава през седмицата проблемът.При тези няма да се връщам, много са ми далеч, а и постоянно в остата му беше на човека, че бързат и нямат много време, явно така са направили и регулирането.Аз разчитах да си ползват колкото време им трябва за качествена работа, не съм ги гонил за срок, те си определиха и цената, която не съм коментирал, но те бързаха, което както на пръв поглед е добре, така на втори се оказва, че не е. Това, което проверих и е наред, че новите амортисьори, прахоуловители и тампони са нови, си е истина, но пък съм си ги платил.Сервизът няма какво да го крия, прехваления от колегата GTipo сервиз в Хладилника на улица Филип Кутев 7 до пожарната. Изглежда комплексът от гаражи, в един от които е сервизът, е бил към СБА и има някакъв мотополигон в съседство. Ясно е, че никой няма да поеме на сериозно проблем, след като си е взел парите(щом ме изпратиха по телефона да си сменям гумите...), преди имах подобен неприятен казус със сервиз АСПО, а по принцип не бих им имал доверие на тези, щом нещата отиват към поемане на един вид гаранция, за това мисля да се търси друг сервиз за целта.Отделно в събота сутринта "майстора" не можеше да бъде намерен по телефона, което може да се обясни и с това, че е почивен ден.

Коментар

Vladim написа:
                              Ако ще оправят проблема за тяхна сметка ги чанчи докато не си свършат работата! Ако ти искат допълнително пари им тели една сериозна майна и иди на друго място, където да ти направят реглаж на предницата.
                              За съжаление съм доста ангажиран и нямам време и желание да осъществявам контрол върху когото и да е.Разчитах в сервиза да са професионалисти и отговорни към труда си. Няма да мога да им дам шанс да си поправят грешката, освен заради друго, и защото просто нямам време да се разкарвам пак до там.. последствията за повторния ремонт ще трябва да си поема отделно..

Коментар

Working...
                              X