Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tампони носачи Фиат Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В домашни условия, смяната на тези тампони е почти невъзможна. Освен, че трябва да се набият, без да повлекат или да се подбият, трябва да се спази точно геометрията им, спрямо равнината на носача.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
      В домашни условия, смяната на тези тампони е почти невъзможна. Освен, че трябва да се набият, без да повлекат или да се подбият, трябва да се спази точно геометрията им, спрямо равнината на носача.
      Това е съвсем верно.Работата е за сервиз с преса и майстор,който знае какво да прави.Любителски подход с чука,води до купуването на втори комплект тампони.

Коментар

@Rokambol, @Stefan Hadjov, това се опитвам и аз обясня, но... В повечето случаи евтиното излиза скъпо!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

За жалост нямам снимки,но сигурно съм късметлия защото се справих от първият път без преса и без ядове при набиването на тампоните,пък и равнината им я докарах.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
            За жалост нямам снимки,но сигурно съм късметлия защото се справих от първият път без преса и без ядове при набиването на тампоните,пък и равнината им я докарах.
            Явно си чевръст в ръцете, честито!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Личи си,че е правено с чука,но голямо важно.Истината е 4-5кг. чук и едно менгеме на земята.На единия не му догодих много равнината на единия тампон,но като го монтирах на колата и направих няколкокръгчета по сериозни дупки,изпука и си се намести.Спестих си 20лв за преса (майстора взима по 5 кинта на тампон),а за мен 20 лева са си пари....възможно ли е ?
              Fiat Tipo
              Corsa b комби !

Коментар

Моите поздравления. Спомням си, когато аз ги сменях преди години, че тези тампони бяха по 35лв бройката. Тогава носача струваше 175лв. Сега, предполагам цените са съвсем други.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                  Моите поздравления. Спомням си, когато аз ги сменях преди години, че тези тампони бяха по 35лв бройката. Тогава носача струваше 175лв. Сега, предполагам цените са съвсем други.
                  Сега носача струва 80лв (от едни от най-добрите,уж качествен).Един тампон е 8-10лв,а може и по тънко.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                    Сега носача струва 80лв (от едни от най-добрите,уж качествен).Един тампон е 8-10лв,а може и по тънко.
                    Каква марта са носача и тампоните и от къде са купени?
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Тампоните в Асметал са 8 лв. предния и 10 лв. задния. Аз лично съм сменял тампоните и на двата си носача - оригиналните с които си дойде колата. С тях съм минал около 80 хил. км. и още са здрави мамка им! :D
                      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Stefanaki написа:
                        pecata написа:
                        Каква марта са носача и тампоните и от къде са купени?
                        Тампоните които купих са MOOG.Носача ми е оригиналния.А в момента на колата съм с Ocap и не искам да ги коментирам.
                        Fiat Tipo
                        Corsa b комби !

Коментар

Working...
                        X