Здравейте колеги.Тука от известно време отзад се получи едно чукане на моята Мареа и днес като я вдигнах на крик-задна лява пружина изгнила(изтъняла)толкова много в горната си част,че са се счупили около 3 витки .Това изгниване-корозиране на материала е пак заради някоя в слуая гениална италианска кратуна,която незнайно защо е сложила нещо като маркуч(шлаух) именно към тези горните три витки.Резултатът-между маркуча(шлауха) и витките на пружината се е събирало гняс всякаква-кал,вода и каквото щете още.Надолу където свършва шлауха пружината е като нова с черната и боя .На мястото на изтъняването и счупването диаметъра на пружината там е приблизително два пъти по-малък от некорозиралите витки .Както и да е свалих старата счупена пружина и сложиш едно трупче между носача и моста за да я закарам до паркинга пред блока,защото я правих на една близка полянка зад блока.Докато минах тези около 300 метра ми изпадаха пломбите с туй трупче вместо пружина.Преди това обаче вдигнах и отзаде вдясно като свалих и дясната пружина за да и отрежа този гаден шлаух да не задържа мизерии между него и витките и да не се простя и с тази пружина.С макетно ножче полека отрязох шлауха и излязоха същите мизерии,като горните три витки също бяха много изтъняли и на път да се счупи и тази пружинка от най-лабилното и място,но аз смятам нея да си я карам .Това към колегите,на които мога да бъда в помощ-да си погледнат задните пружини дали имат такива маркучи(шлаухи) и ако искат да не дават пари за нови пружини да ги отрежат.Сега мойто питане оттук нататък е понеже,финансово в момента съм скъсан като вестник"ДУМА" е:1)Пружините естествено за задните говоря,за Мареа 1999г 1,9ЖТД Уикенд т.е комби еднакви ли са със тези на аналогичната Мареа само,че седан? 2)Задни пружини на Браво/Браво имат ли разлика с Марейските и ако имат каква е тя-диаметър на витка,дължина? Това го питам поради факта като тръгна по моргите да си търся една пружина някой да не прави разлика и да се опита да ми набута пружина от Браво примерно като такава за Мареа? 3)Така и така,ще се сменя пружина евентуално,ако трябва да вземам две на старо от каква кола да търся за да се повдигне малко Мареа-та отзаде? Бях чел някъде от Ланчия Дедра Комби или от Ауди 100-доколко това е вярно? Еми това е засега-Благодаря предварително на отзовалите се колеги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задна пружина Фиат Мареа Уикенд
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар