Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разпределеител за задните спирачки на ПУНТО '93

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разпределеител за задните спирачки на ПУНТО '93

Автомобилът ми няма ABS. На задният мост има някакъв регуалтор, но не ми стана ясно как точно действа, след като по никакъв начин не е свърза нито с купето на колата, нито ...с нищо ! Как регулира ? някой има ли представа ?А, и по каталога ePER също го дават че няма лостове.... Странна работа ми се видя !
    FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

отзад има 2 бр разпределител на спирачното усилие,но как действа, и как разбираш че не работи не знам колегите да обяснат?
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Ми това са само... как да го кажа... Нещо като "закъснители" - най-общо казано.

Коментар

///// написа:
        Ми това са само... как да го кажа... Нещо като "закъснители" - най-общо казано.
        как разбираш че не функционират правилно?
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Е то само на валяци се вижда спирачното усилие на задната ос.

Коментар

Това според мен не са закъснители ами някакви редукции които се променят според спирачното усилие или от самият техен наклон нещо се променя Предимно на по малките автомобили съм виждал такова изпълнение.

Коментар

По принцип аз си му знам функцията. Намаля налягането в спирачната тръбичка към задните цилиндри, когато автомобилът е празен. Уж за да не приплъзнат колелелтата .А, това с еразбира от разстоянието на купето и земята. Обаче, а всичкикли досега скоито съм имал взимане-даване, винаги тези регуалтори са сврързани с купето и моста. А на ПУНТО-то - ...никак !А, за това , че само на малки коли -... срещал съм го и на ПАСАТ комби ....
              FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Тия неща ги има и във фолксваген, но там представляват едни неща, като капсулки и са навити директно на спирачната помпа и на тях пък се навиват тръбите за задните спирачки.Не съм ги разглобявал да видя вътре как са.

Коментар

Точно защото и аз не съм разглобявал а и никога не съм се интересувал какво точно правят само предполагам как могат да работят. Лично аз съм ги виждал само в малки автомобили.

Коментар

Re: Разпределеител за задните спирачки на ПУНТО ’93

YAROSHKH написа:
                    Автомобилът ми няма ABS. На задният мост има някакъв регуалтор, но не ми стана ясно как точно действа, след като по никакъв начин не е свърза нито с купето на колата, нито ...с нищо ! Как регулира ? някой има ли представа ?А, и по каталога ePER също го дават че няма лостове.... Странна работа ми се видя !
                    Два са начините за регулиране спирачната сила на задните спирачки:единия както се каза чрез лостова система,а друия е чрез редуцилрегулатори,които имат предназначението да намалят спирачната сила на задните спирачки във функция от налягането в хидр.система на спирачния кръг.Второто е по-компромисен вариант и се прилага наистина в по-малките и по-евтини коли.Проверява се дали работи ефективно,като при спиране с блокиране на предните колела,задните независимо товара отзад, не трябва никога да са блокирали.Най съвършения начин за регулиране е ABS.

Коментар

Working...
                    X