Купил съм си задни амонтисьори за колата и вчера реших да ги смея ама нещо не можах да се справя само с крик и ключове .Трябва си колата да е на подемник или канал .Горните болтове ги развих ама долните няма как трябва нещо като лост да се напъне ключа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна на задни амортисьори на Пунто
Collapse
X
-
И аз минах през операцията смяна на задни амортисьори на пунто.Само едно гедоре и крик е нужно.Аз го направих на пода в гаража, без никакъв канал и никакъв подемник и без скоби за пружината.Не трябва да се вдига много колата или да се маха гумата защото при развиването на гайките и свалянето на амортисьора носача пада и пружината изкача. Аз така на дясната гума бях повдигнал колата максимално много и бях легнал под нея и като махнах амортисьора носача падна и се наложи с кози крак да намествам пружината и леко да сваля колата за да си дойде на мястото. После сложих амортисьора.От другата страна само леко повдигнах колата и с гъвкав накрайник (за да не свалям гарнето) достигнах до горната гайка на амортосьора. Там нещата станаха доста по-бързо и по-лесно._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
Благодаря ви за отговорите! Днес ги смених амортисьорите! Наистина най-лесно се оказа на канал,защото отпада качването на крик и сваляне на гумата.Само развиване на 4 болта(по два на амортисьор)смяната им с новите и завиването на болтове.Моите бяха зверски стегнати и се наложи да използвам тръба за да удължа рамото Иначе самите амортисьори не бяха изпуснали,а се бяха разбили гуменометалните им втулки.Предполагам,че можеше и да се ремонтират ама не ми се занимаваше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар