Привет,Дойде време и аз да се запиша с проблем по окачването. В какво се състои проблемът - при ляв завой по кофти паваж се чува доста силно клопане в предната дясна част на колата и доста по-леко в лявата (за лявата може и да се заблуждавам, защото е доста леко). При десен завой по същия маршрут още не съм изтествал, но в следващите дни ще го направя.Та... сменил съм носачи преди 1 година с OCAP, амортисьори и тампони Монро - преди няколко седмици, биалети - нови. Преди да сменя амортисьорите с все тампони това тропане си го имаше, след смяната продължава да си го има. По време на смяната ми провериха окачването и уж всичко е наред, но явно не е. Какви са вашите предложения и препоръки за диагностициране на проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропане в завой (не е каре)
Collapse
X
-
///// написа:Добре е да се вдигне предницата във въздуха и като се свие пълен ляв - да се разклати нагоре-надолу дясната кормилна щанга. Веднага ще си проличи дали е от стержена. Ще се чуе същото клопане. Съмнява ме луфт в рейката.
Коментар
-
Аз също се съмнявам в разбита втулка на рейката. Когато навиеш ляв и от дясно рамото става по голямо и затова тропа. Другото което съм забелязал е, че кормилните накрайници се разбиват на определено място и когато въртиш на някъде волана се променят. Тампони и биалетки на стабилизиращата щанга на завой утихват, тропат предимно направо.
Коментар
-
Днес направих малко тестове на въпросния завой - при ляв завой по това място има зверско чукане, при десен - пак има, но е много много слабо. Следващия уикенд ще откача стабилизиращата щанга и пак ще тествам по същия маршрут.Рейката ще я тествам в петък, защото тогава ще имам работа по колата на канала и ще използвам момента. Продават ли се резервни втулки за десния край на рейката?
Коментар
-
Ако имаш поглед над нещата,вдигни колата и сам си провери окачването.При мен ocap издържаха 5хил км. като се има впредвид че си пазя колата.Късат се маншончетата на шарнирите,аз естествено не очаквам и неги поглеждам за да ги сменя и става пастет.За рейка и мен ме съмнява.Моята също е с разбити втулки,ама не тропа.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:Ако имаш поглед над нещата,вдигни колата и сам си провери окачването.При мен ocap издържаха 5хил км. като се има впредвид че си пазя колата.Късат се маншончетата на шарнирите,аз естествено не очаквам и неги поглеждам за да ги сменя и става пастет.За рейка и мен ме съмнява.Моята също е с разбити втулки,ама не тропа.
Коментар
-
Airfan написа:Продават ли се резервни втулки за десния край на рейката?AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:Airfan написа:Продават ли се резервни втулки за десния край на рейката?
Коментар
-
Колега, само потропване ли е,или като прищракване?brava 1.412v Punto1.1 Nissan Stanza Punto 1.2i 16v Sporting 2000
http://www.bmwpower-bg.net/forums/vi...c.php?t=115270
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар