Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане в завой (не е каре)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля че освен километрите, значение имат и годините - гумата старее, независимо дали се кара, или не. Но мнението ми е че щом носач куча и евтина марка може да изкара 2 години и 20 000 км, то каква е причината по-добра и скъпа марка да изкара само година и да считаме, че сме доволни?

Коментар

ogi28b написа:
      Мисля че освен километрите, значение имат и годините - гумата старее, независимо дали се кара, или не. Но мнението ми е че щом носач куча и евтина марка може да изкара 2 години и 20 000 км, то каква е причината по-добра и скъпа марка да изкара само година и да считаме, че сме доволни?
      Оригиналните ми носачи бяха на 10 години, когато в един сервиз тук в Пловдив ми нарязаха маншоните с бръснарско ножче, а иначе нямаха никакви напуквания за тези 10 години. Едно от обясненията за този феномен, които съм получил е, че след като се приключи с производството за оригинално вграждане, различните елементи от носача се произвеждат от различни подизпълнители, а общата сглобка се извършва някъде си. Та, тъй като цената на частите за вече стария автомобил постоянно пада, трябва да се намали и себестойността на продукта, който се предлага като резервна част. За това се сваля качеството на всеки един от елементите на носача, което води до по-малък пробег и здравина. Ето защо оригиналните части винаги изкарват повече от каквато и да е друга нова част.

Коментар

Airfan написа:
        Ето защо оригиналните части винаги изкарват повече от каквато и да е друга нова част.
        Е добре де, тогава да се "метнем" на оригинални носачи от Ауто Италия. Там каква е гаранцията? Някой купувал ли е? Какви пари са? колко изкарват?...Аз също трябва да сменям скоро носачите, ама четейки тази тема, се чудя какво да взема. Защото, както каза Оги, не ми сменят всяка година носачи, все едно е масло. И направо съм потресен от качеството на "aftermarket" носачите, за нашите коли.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

ogi28b написа:
          за 2 години ако гумата остарее е пълен боклук- маншоните ми на бравото са оригинални- 97 год и нямат признаци на напукване /на каретата/, един смених/така и така сменях лагера на вътрешно каре/ и след 6 месеца е цепнат.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

nikolce написа:
            Airfan написа:
            Ето защо оригиналните части винаги изкарват повече от каквато и да е друга нова част.
            Е добре де, тогава да се "метнем" на оригинални носачи от Ауто Италия. Там каква е гаранцията? Някой купувал ли е? Какви пари са? колко изкарват?...Аз също трябва да сменям скоро носачите, ама четейки тази тема, се чудя какво да взема. Защото, както каза Оги, не ми сменят всяка година носачи, все едно е масло. И направо съм потресен от качеството на "aftermarket" носачите, за нашите коли.
            Всички афтърмаркет части вече са с понижено качество. Най-здравите са тези, които са произведени, за да се монтират в новопостроен автомобил, а не в последствие. Поне така се твърди.

Коментар

По какво да позная ,че рейката е износена. В момента е свалена , течове няма , видими износвания също , но когато волана се завърти надясно издава звук , нещо като пукане. Почти цялата предница е сменена. Става въпрос за Браво 1.6.

Коментар

milenka написа:
                По какво да позная ,че рейката е износена. В момента е свалена , течове няма , видими износвания също , но когато волана се завърти надясно издава звук , нещо като пукане. Почти цялата предница е сменена. Става въпрос за Браво 1.6.
                А защо е свалена? На място при изгасен двигател всички хидравлични рейки на нашите машини чукат.

Коментар

А защо е свалена? На място при изгасен двигател всички хидравлични рейки на нашите машини чукат.След ходене по много майстори е сменена цялата предница и волана продължаваше да пука. Последно ми казаха , че е рейката и затова в момента е свалена и незнам дали да я изхвърля или да си купя друга. Не ми се иска да купувам друга, защото тази изглежда, че няма наранявания по нея и не тече. Преди да сменя накрайници и носачи пукаше само на дясно, а след това започна и на ляво. И след толкова разправии не може да се установи защо все още пука. От какво може да е ? А при изгасен двигател нищо не пука , само когато правиш завой и то в началото.

Коментар

Прочетох внимателно всичко /което открих/ в темите за носачите, консултирах се и с мой близък, работещ във верига за авточасти и от там /Варна/ си взех марка TRW. През уикенда ще го сменям, защото след като смених преди десетина дни само маншоните се оказа, че десният все пак е заминал - тампоните му, а шарнирът потропва. Надявам се да нямам проблеми с TRW, след като в сайта на фирмата четох, че продуктите им се използват от много производители за първоначално вграждане.
                    Прикачени файлове

Коментар

=Rudi= написа:
                      Прочетох внимателно всичко /което открих/ в темите за носачите, консултирах се и с мой близък, работещ във верига за авточасти и от там /Варна/ си взех марка TRW. През уикенда ще го сменям, защото след като смених преди десетина дни само маншоните се оказа, че десният все пак е заминал - тампоните му, а шарнирът потропва. Надявам се да нямам проблеми с TRW, след като в сайта на фирмата четох, че продуктите им се използват от много производители за първоначално вграждане.
                      Успех колега! Дано имаш късмет с този носач. Искам дебело да подчертая, че това, че нещо някога се е използвало за оригинално вграждане далеч не е гаранция, че сега нещото ще е качествено. То вече е произведено по съвсем друг стандарт и се гони ниска цена, а не високо качество. Сподели след време какво е положението.Поздрави

Коментар

Airfan написа:
                        То вече е произведено по съвсем друг стандарт и се гони ниска цена, а не високо качество. Сподели след време какво е положението.
                        :D За тази цена можех да взема по 2-3бр. от другите - Moog, Fast, Birth, Ocap...Дано не се налага да се оплаквам от лоша инвестиция след време, защото хич не обичам да разбирам, че съм дал доста пари за боклук.

Коментар

Може ли информация, ако не те притеснява - колко е тази тъй висока цена на този носач, че да е два-три пъти по-скъп от носач Moog (96 лева - крайна клиентска цена с ДДС). За сравнение - Окап - 75 лева, Фаст - около 65.

Коментар

Около 130 го гледах.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

150 е оригиналния на стилото, защо да купуваш друг за 20 лв разлика?

Коментар

neonglow написа:
                                150 е оригиналния на стилото, защо да купуваш друг за 20 лв разлика?
                                Оригиналния на Стило отдавна вече не е оригинален иначе нямаше да е на приблизително същата цена както останалите. Под оригинален можеш да кажеш само на този, който е произведен първоначално за автомобила. Резервните части било то с щампа на Фиат вече са с по-ниско качество, за съжаление.

Коментар

Working...
                                X