alvanovo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропане в завой (не е каре)
Collapse
X
-
Ети и обещаните снимки, коментарите и изводите - всеки за себе си. Повтарям, че носачът е изминал не повече от 8-9000 км, от месец ноември, и по-точно от 22-ри Ное 2009, до 28 Авг 2010. 9 месеца.... 67.50... 20 лева за смяна....alvanovo - не съм съгласен, че когато гумата се е отделила от метала, тампонът трябва да се смята за здрав, и да се маже с масло, за да не скърца. Може и да помага, но това категорично смятам, че не е здрав тампон. Ако това му беше нормално състояние, защо всички не са така?
Коментар
-
ogi28b написа:На предната страница го казах, ОКАП от АХМ. Направо си "окапах" с него! Много съм разочарован, определено.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ogi28b написа:Airfan написа:От axm-auto и по-специално Христо днес се заеха с решаването на проблема и имам уверението, че ще разрешим възникналия проблем - напукването на маншона. Когато проблемът бъде разрешен, ще пиша отново.ogi28b написа:Здравей, В края на ноември 2009-та купих носач Окап от магазина в София-Младост. В края на зимата от този носач започна да се чува странно скърцане - при пълен десен завой и последвало изправяне на волана и завиване вляво - в момента в който воланът е общо взето прав - тогава се чува това изскърцване. От тогава - все по-често се чува похлопване когато дясното колело минава през неравности. Междувременно смених тампони на амортисьорите, външен, вътрешен накрайник от дясно, и хлопането все така си продължава, докато днес, при смяна на вътрешния накрайник, механикът е установил разбит преден тампон на десния носач, като ми го показа - тампонът изглежда така, все едно е тръгнал да се изважда от носача, изглежда много странно. През есента, когато избирах носачи, се насочих към вашите Окап, защото чух от колеги във форума, че давате гаранция за тях, и аз си рекох че щом е нещо с гаранция, значи би следвало да е качествено. Въпросът ми е - този носач ще ми бъде ли заменен гаранционно, или не? Шарнирът е здрав, маншонът му също. Ако да, то предпочитам да си доплатя, и да купя друга марка носач, отколкото същата марка, защото вече не съм сигурен че марката и качеството е на ниво. Предпочитам да си купя нещо, което няма да сменям след няколко месеца, защото дори и в гаранция - какъв е смисълът да сменям няколко пъти носач, в крайна сметка всяка една смяна струва определена сума пари в сервиз. Здравей! От известно време, гаранционните условия за тази марка за БГ са променени...... под гаранция за износоустойчивост остава само металната шарнирна връзка! Понеже носача е закупен 2009г. ще направим всичко възможно за да бъде уважена рекламацията! Необходима е само касовата бележка от мястото на купуване и ако можеш да представиш и документ за монтаж в сервиз, още по-добре..... За сега, на българския пазар остава с 2 години гаранция единственно окачването ФАСТ Поздрави!
Коментар
-
Единственият отговор който ме удовлетворява, беше "Да, ще ти заменим носача", защото е очевадно че той има дефект, а не се е разбил с течение на времето. Всеки друг отговор считам като "Няма гаранция", или "Няма да го заменим". Въпросът е изяснен, носачът няма да ми бъде заменен, нито компенсиран. Аз нямам документи, с които да докажа покупката му, или монтажа в сервиз. Така че аз съм си виновен. Обаче носач мога и сам да си сменя, това прави ли го по-малко носач? Ако има специални изисквания за монтаж, трябва да има инструкции, мисля? Както и да е, това не ми пречи да изкажа разочарованието си от носач с марка ОКАП, нали? Но да ме обвиняваш в "тенденциозно раздуване на темата", е несериозно от твоя страна. Нали не искаш да си замълча, и да не казвам на никой нищо? Това няма как да се случи, дори да ми беше заменен носачът, че и допълнителна компенсация да бях получил - пак щях да напиша в този форум, че носач с марката ОКАП сдаде багажа след няколко месеца. Аз показвам факти на страниците на този форум, като така помагам на други колеги да преценят своя избор. Така както съм го правил винаги, и както ще го правя, независимо от коя фирма каква марка авточасти си купувам. Сега си купих носач Moog от фирма Руди 96, ако след 3 месеца този носач не става за нищо, ще отида и ще искам да ми го заменят, след което ще напиша ТУК, че носач МООГ от Руди 96 се оказа пълен боклук и не бих си купил отново носач от тях, и отново ще търся нова марка. Ако на теб самия не ти е приятно, че авточасти продавани от теб дават дефекти след 3 000 км, и това се коментира на страниците на този форум - съжалявам, но това е положението. Дали проблемът е при мен? Така че моля те, не казвай че темата се раздува тенденциозно. Темата се коментира точно толкова, колкото за всяка друга дефектна, или некачествена стока от всеки друг търговец, например в една друга тема наскоро се написа че частите на Евро 07 са пълни боклуци, и започнаха коментари по тази тема. Това също ли е тгенденциозно, или наистина нещо не е наред с частите им? Купувал съм други неща от теб, нямам забележки, не веднъж и два пъти съм насочвал МНОГО колеги към АХМ, както в София, така и към сервиза в Ямбол, но така се случи че този носач е дефектен, и аз го коментирам. Както в други теми се коментира че биалети от Евро 07 са ментета, или "ролки БРЕДА са боклуци, нека да фалират" или не знам си какво от Тех-ко са боклуци, така и се коментира че носач ОКАП е дефектен. В случая - закупен от теб.Форумът е независим, аз също, и докато това е така, ще изказвам мнение по всеки въпрос, по който считам че трябва да кажа нещо. От тук нататък ако считаш, че темата се раздува тенденциозно, можеш да се свържеш с администратор на форума, който може да ме изгони от този форум, ако лъжа. А това, че показваш кореспонденцията между нас на всички, го считам като огромно неуважение към мен, особено след като за всички е видно, че на конкретно зададен въпрос получавам уклончив отговор. Ако исках всички да видят това, което те питам, щях да го напиша в темата ви, която е ВАЖНА в раздела за Сервизи и магазини.
Коментар
-
Какво означава изразът - събират се 2-3, пускат някоя снимка.......?????????Ogi28 и Airfan са едни от най-компетентните и уважавани посетители на този форум. Те са и клиенти на магазините AXM, но вече разочаровани клиенти.Не може да се изразяват такива мнения, за клиенти описали точно проблемите си с продукцията на тези фирми.Компетентността и лоялността на Ogi28 и Airfan не е никак уместно да се поставя под съмнение на стнаниците на форума.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Явно всичко е до късмет ... наскоро ходих до Янко да ми сменя лагерите на главините и погледнахме носачите. Честно се изумих в какво добро състояние са за километрите и годините си.Купил съм ги от друг магазин - просто тогава бързах и купих първите на които попаднах - дори не бяха някаква известна марка. А това беше през септември 2008 на 119045км. Сега септември 2010 колата ми е на 174000.За 50 левов носач това си е направо постижение като се има в предвид че не съм от най-внимателните шофьори Така че всичко според мен е до късмет ...
Коментар
-
Днес напуканите маншони на двата ми носача бяха подменени гаранционно в сервиза на axm-auto. Старите маншони бяха много напукани, но не и скъсани, което гарантира, че не е навлязла мръсотия в шарнира, така че би трябвало да няма проблеми. Доволен съм от отношението на Fast и hit-ko, които взеха нещата в свои ръце и разрешиха проблема. Надявам се да не се налага да закачам носачите поне 1 година. Ако издържат повече от година, отново бих си купил Fast.
Коментар
-
Airfan написа:Днес напуканите маншони на двата ми носача бяха подменени гаранционно в сервиза на axm-auto. Старите маншони бяха много напукани, но не и скъсани, което гарантира, че не е навлязла мръсотия в шарнира, така че би трябвало да няма проблеми. Доволен съм от отношението на Fast и hit-ko, които взеха нещата в свои ръце и разрешиха проблема. Надявам се да не се налага да закачам носачите поне 1 година. Ако издържат повече от година, отново бих си купил Fast.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Airfan написа:Днес напуканите маншони на двата ми носача бяха подменени гаранционно в сервиза на axm-auto. Старите маншони бяха много напукани, но не и скъсани, което гарантира, че не е навлязла мръсотия в шарнира, така че би трябвало да няма проблеми. Доволен съм от отношението на Fast и hit-ko, които взеха нещата в свои ръце и разрешиха проблема. Надявам се да не се налага да закачам носачите поне 1 година. Ако издържат повече от година, отново бих си купил Fast.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
TIP написа:Airfan написа:Днес напуканите маншони на двата ми носача бяха подменени гаранционно в сервиза на axm-auto. Старите маншони бяха много напукани, но не и скъсани, което гарантира, че не е навлязла мръсотия в шарнира, така че би трябвало да няма проблеми. Доволен съм от отношението на Fast и hit-ko, които взеха нещата в свои ръце и разрешиха проблема. Надявам се да не се налага да закачам носачите поне 1 година. Ако издържат повече от година, отново бих си купил Fast.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар